A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház közleménye

Ismét találgatások – tények nélkül címmel közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója. A Dr. Révész János  által jegyzett közlemény szerint "az utóbbi néhány hétben tervezett támadás indult kórházunk ellen elsősorban a baloldali politikai pártok részéről, melyek célja akadályozni azt a fejlesztő munkát, amelyet a kórház jelenlegi vezetése következetesen végez. A szocialisták az elmúlt 48 órában megismételték ingatag lábakon álló rágalmaikat, amelyeknek semmi alapjuk nincsen.

Az intézmény elutasítja a feltételezéseken alapuló megállapításokat, azt a módszert, amely egészségügyi intézményeket, illetve az ellátórendszert használja politikai csatatérül, valamint a sajtóközlemények által közvetített morális értékrendet.

Hazánk valamennyi egészségügyi intézménye nevében visszautasítjuk azt a feltételezést, miszerint etnikai, vagy bármely más hovatartozás alapján megkülönböztető bánásmódban részesítenénk pácienseket.  Az ellátórendszer célja változatlanul az, hogy a betegeket a lehető legmagasabb színvonalon lássa el.

Maximálisan együttműködünk a hatóságokkal a kórházat érintő vizsgálatok körültekintő és minél előbbi lezárása érdekében, továbbra is ragaszkodunk a vizsgálatok lefolytatása során a jogállamiság kereteihez. A feltételezett cselekmények mindegyike a jelenlegi kórházvezetés előtti időkkel kapcsolatosak.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a médiában ismételten tényekkel alá nem támasztott állítások jelentek meg immáron betegnyilatkozat formájában, épp ezért a kórház vezetése megkereséssel fordul a sajtónak nyilatkozatot adó beteghez, oldja fel a vonatkozó titoktartási kötelmeket és tegye lehetővé kórtörténetének feltárását."