Családbarát Szülészet Pályázati Program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház szervezeti egységeinél

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő elmondta, hogy Magyarország Kormánya kiemelt célként határozza meg a családbarát értékrend, a család- és gyermekbarát szemlélet minél szélesebb körű megvalósulását, valamint ezek érdekében családbarát intézkedések és szabályozási környezet létrehozását. A Kormány támogatja a hazai szülészeti ellátásnak a családok igényeit kielégítő, az új család születését, a pozitív szülésélményt és a gyermekágyas időszak komfortérzetét növelő fejlesztését annak érdekében, hogy a hazai szülészeti ellátás minél inkább családbarát módon működjön.

Az országgyűlési képviselő kitért arra, hogy a felhívás általános célja a közfinanszírozott szülészeti fekvőbeteg és koraszülött intenzív szakellátás terén az eddigiekben történt fejlesztésekre és elért szakmai eredményekre alapozva, a családbarát értékrend, az anya-bababarát környezet és szemlélet minél szélesebb körű megvalósítása érdekében, a pozitív szülésélmény feltételeinek biztosítása infrastrukturális fejlesztéssel, az ellátás körülményeinek és tárgyi feltételeinek javításával. A támogatás hosszú távú célja, hogy az anya-bababarát szemlélet, családbarát értékrend iránt minél szélesebb körben elkötelezett szülészeti ellátást nyújtó, továbbá Perinatalis Intenzív Centrumot működtető egészségügyi szolgáltatók működjenek hazánkban.

Család, anya- és bababarát ellátás kialakítását célzó projektben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház minden érintett szervezeti egysége lehetőséget kapott a fejlesztésre, így mindkét szülészeti osztályuk és a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály is támogatásban részesült, összesen 359 490 000 Ft összegben. Ennek eredményeként a családfókuszú, anya- és bababarát szemlélet terjesztéséhez szükséges infrastruktúra megalapozásra, modernizálásra került.

„A fentiekkel teljes összhangban elmondhatom azt is, hogy a jó együttműködésnek köszönhetően, Révész János főigazgató úrral a minisztériumban járva egyeztettünk miniszter úrral és államtitkár asszonnyal is, és mindenkit biztosíthatok arról, hogy a jövőben a MISEKben a szülészeti osztály a működését tovább fogja folytatni.” – zárta beszédét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

2020. augusztus 7., péntek, Ibolya

Időjárás