Miniszteri elismerő oklevél a hajléktalangondozásért - Kitüntették Duberné Dunaveczki Éva intézményvezetőt

Miniszteri elismerő oklevelében részesítette Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Duberné Dunaveczki Évát, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjét. Az elismerést a Szociális Munka Ünnepén a Parlamentben vette át a humanitárius szervezet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének intézményvezetője az elmúlt 20 évben végzett folyamatos és odaadó munkájáért, amelyet a szociálisan rászoruló és magára maradt emberekért végez.

A minisztériumi díjra a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel Duberné Dunaveczki Évát, aki 10 éve igazgatja a regionális szinten is legnagyobb férőhellyel bíró és legsokrétűbb szolgáltatást biztosító miskolci hajléktalanszállót. Az elismerő oklevelet Fülöp Attila adta át az Országház Felsőházi termében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára beszédében kiemelte: „A szociális munka mindig is a közösségért tett munka lesz", mentes a zajos sikerektől, de annál hálásabb.

Az ünnepségen részt vett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki beszédben hangsúlyozta: "A szociális munka akár hivatásos, akár önkéntes, az egyik legnemesebb munka a világon, valódi szolgálat", amelyhez elhivatottság és áldozatvállalás is szükséges.