Bevásárlás szórakozva – Termelői Nap Miskolc belvárosában

Bevásárlás és szórakoztató programok egy helyen – ez a Miskolci Termelői Nap! November 17-én a Nemzetközi Diáknap alkalmából a diákok kerülnek a középpontba, de az egész család jól érezheti magát, ha eljön a belvárosba. Reggel kilenc és délután egy óra között várnak minden érdeklődőt az Erzsébet téren, ahol beszerezhetik kedvenc kézműves portékájukat, és minőségi bio élelmiszereket. Ez a nap nemcsak a bevásárlásról szól. Tartalmas délelőttöt tölthetnek itt a miskolciak és a távolabbról érkezők is, a család apraját-nagyját programokkal várják.

11 órától fellép az Egressy Béni – Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kisharang együttese. Az egyedi és különleges hangzású csengettyű, és kézi harang koncerten már a közelgő ünnepekre hangolódhatunk. Bemutatkozik az InDaHouse Hungary Egyesület, amely hátrányos helyzetű gyermekek egyéni és csoportos fejlesztésével foglalkozik. A Termelői Napon a gyerekeket fejlesztő- és társasjátékokkal, valamint feladatlapokkal várják majd, így játszva felmérhetik tudásukat.

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület sátrában a gyermekek kézműveskedhetnek, és iskolai kiegészítőket is készíthetnek. Hétfőn pedig már egy baglyos könyvjelzővel, díszes órarenddel vagy ceruzartóval indulhatnak iskolába.
A jó hangulatú közösségi program négy éve töretlen sikernek örvend. Találkozási pontot jelent a termelők és a fogyasztók között, elősegítve így a tudatos vásárlást; emellett pedig lehetőséget biztosít a helyi őstermelőknek is.