A Miskolci Egyetem és a Joyson Safety Systems Hungary Kft. megújította stratégiai együttműködési megállapodását

2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba az egyetem kancellára együttműködési  megállapodást írtak alá a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal. A stratégiai megállapodás valójában egy már meglévő együttműködés és partnerség megújítása, hiszen a cég már évek óta duális képzési partnere a Miskolci Egyetemnek.

A Joyson Safety Systems Hungary Kft. (JSS) célja, hogy szerepvállalásával hozzájáruljon ahhoz, hogy Miskolcon mind a szakképzés, mind a felsőoktatás terén a lehető leggyakorlatiasabb képzés legyen elérhető. A cégnek jelenleg a Miskolci Egyetem négy karával, a Műszaki Földtudományi
Karral, a Műszaki Anyagtudományi Karral, a Gépészmérnöki és Informatikai Karral, illetve a Gazdaságtudományi Karral van együttműködése a duális képzés tekintetében. A Miskolci Egyetem és a JSS duális együttműködésének köszönhetően jelenleg mintegy 30 hallgató kap lehetőséget arra, hogy az elméleti ismereteit gyakorlati tudással párosítsa a cég mentorainak segítségével. Ezen túlmenően a cég diákmunkára, nyári gyakorlatra és szakdolgozat írásra is lehetőséget biztosít, mely utóbbi során nemcsak a téma kiválasztásában, hanem a feldolgozásában is szakmai segítséget nyújt. A mai napon aláírt kölcsönös előnyökön alapuló új stratégiai megállapodásban a partnerek törekszenek a jövőbeni kapcsolódási pontok erősítésére, amelyet a felek egy ún. Munkaprogram keretein belül az alábbi területeken határoztak meg:

- pályázati lehetőségek közös kiaknázása,
- JSS projektfeladatok kiírása a hallgatók számára,
- Campuson kívüli softskill fejlesztés és mentorálás,
- a Formula Racing Miskolc csapatának szponzorálása és mentorálása,
- szakmai elméleti és gyakorlati tudástranszfer, illetve infrastruktúra kölcsönös biztosítása,
- vendégelőadások a Joyson Safety Systems Hungary Kft. szakemberei által magyar és
angol nyelven,
- egyetemi rendezvényekhez való kapcsolódás lehetőségének vizsgálata,
- kutatás-fejlesztési tevékenységekben való aktív együttműködés.

A Joyson Safety Systems Hungary Kft. jó példája szeretne lenni a Miskolci Egyetemmel való gyakorlatorientált és a hallgatók számára hasznos együttműködés terén és vonzó munkahelyként vonzó autóipari életpályát szeretne kínálni a Miskolci Egyetemen végző hallgatók számára.