Fergeteges táncház, látványos fényfestés, izgalmas kalandjáték – így indult a miskolci színház 196. évada!

A nyár utolsó hétvégéjén a jó időt kihasználva, szabadtéri rendezvénnyel várta a Miskolci Nemzeti Színház az érdeklődőket. Délelőtt családi és gyerekprogramok közül válogathattak a színházbarátok, este pedig a felnőtteknek kedvezett a teátrum. Aki vasárnap a belvárosban járt, lépten-nyomon a miskolci színház művészeivel találkozhatott, ugyanis egésznapos szabadtéri programokkal nyitottuk meg legújabb évadunkat, a repertoárból pedig ízelítőt is kaphattak az érdeklődők.

Zenés mesejátékunk, A legkisebb boszorkány néhány dallamát ismerhette meg a közönség, a Miskolci Balett az Üvöltő szelek táncjátékból hozott egy részletet, idei operettünkből, a Luxemburg grófjából pedig szintén kaphattak egy kis előzetes azok, akik kilátogattak a délelőtti rendezvényre. A színház rejtett zugaiban kalandjáték várta a kicsiket, de a vállalkozó kedvűek idén is vezényelhették a zenekart, vagy beállhattak táncművészeink mellé, hogy ők is János vitézzé válhassanak.

Bemutatkoztak társulatunk új tagjai, művészeinkkel bárki készíthetett közös fotót, aki pedig helyesen felelt az idei évadra vonatkozó kérdésre, azt színészeink egy gombóc fagylalttal jutalmazták.

Két újdonsággal is készültünk vasárnap: este Lajos András színművészünk pajzán mesélőszínházi előadását tekinthették meg a 16 éven felüli érdeklődők a Déryné kertben. A bőgős fia és az ördögök című népmese Soóky László átiratában került a színpadra bizonyítva, hogy a mesék célcsoportja nem csak a gyerekközönség.

A Babra zenekar élőben muzsikált, akiket a Feketeszárú cseresznye bemutatóján viszontláthat majd a Kamaraszínházban a közönség. Az este itt még korántsem ért véget, ugyanis a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek segítségével bárki csatlakozhatott a táncházhoz, melyhez természetesen a Babra adta a talpalávalót, színészeink és táncosaink pedig szintén táncra perdültek a közönséggel. Pörögtek a szoknyák, repkedtek a lábak, szólt a taps – a nap méltó levezetése volt ez az örömteli táncos mulatság.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárult az évadindító rendezvény a Déryné-kertben: a Színészlakások falán megelevenedett a színház 196. évada!