Egy kis jazz és egyéb finomságok a Kisavason - Nyári zenei program az Avasi Kvaterkán

A 2019. augusztus 10-én szombaton 17 órától újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka, amelynek helyszíne most a Kisavas Első sora lesz. A programsorozat következő rendezvényén jazz és sanzon koncertekkel, könnyed nyárias gasztronómiával, kellemesen hűvös borokkal és pálinkákkal várják a látogatókat.

Egy különleges előadásnak lehetnek fültanúi azok, akik elmennek kvaterkázni. Két nagy művész, Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi közös előadással készül: a Jazzy Chanson duó alapötlete, hogy amikor egy-egy sanzon eljut arra a pontra, amikor a zongoristának improvizatív módon a zenei témát kellene folytatnia, ő a történetre, a dal helyszínére, körülményeire reflektál. Mindenképpen különleges élményt kínál, ahogyan egy világhírű jazz-zongorista, és egy elismert énekes költő két egészen más irányba tartó útról egyszer csak egy közös ponthoz érkezik. Sziámi versei segítik, hogy Szakcsi improvizációjának semmi se szabhasson határt.
A koncert 20 órától kezdődik a Dűlő színpadán, amelynek címe: Az éjszakás nővér,
de előtte Avasi Cellariumban 18 órától egy pódiumbeszélgetés keretein belül is körbejárják a művészek ezt a témakört, ahol közvetlenül tudnak kérdezni az érdeklődők.

A Dűlő színpadán fellép még a fesztiválokon népszerű, közönségkedvenc Jazz Inside, akik remek hangulatot tudnak teremteni népszerű és ismert feldolgozásaikkal, valamint koncertezik a kiváló jazz tanár és zongorista, a többszörösen kitüntetett Bundzik István és fia, Bundzik Lénárd.

A kvaterkázáshoz szükséges finom falatokat és kellemesen hűvös nedűket a már megszokott módon a miskolci és környékbeli vendéglátók szolgáltatják majd. Az étkeket a Dűlő Étterem és a Via Piano étterem fogja kínálni, a különleges sajtokat a Sajtmágusnál lehet majd megvásárolni.
Az italokról gondoskodik bükki boraival Hajdú Roland borász és a Gallay Pince, borait és pálinkáját kínálja az Avasi Cellarium, valamint az Avasi Bortanya is, így mindenki megtalálhatja majd a kínálatban a kedvére valót.
A hangulatot fokozva, a vizuálisan éhesek számára esti fényfestés nyújt majd élményt.

 

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás