Tour de Hongrie - Útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és elterelésekre kell számítani Miskolcon!

A kerékpárverseny miatt Miskolc több pontján is nehézkessé válik a közlekedés, lesznek olyan utak, amit hosszabb időre lezárnak majd, de a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy közlekedő helyett szurkolóként vegyen részt ezen a rendkívül látványos nemzetközi sporteseményen. Jó példát mutatnak ehhez a külföldi nagy kerékpáros versenyek, ahol a pálya mellett izgul és szurkol a város nagy része.

Jóval több, mint egy kerékpárverseny
A negyvenedik Tour de Hongrie amellett, hogy egyre fontosabb szereplője az európai kerékpáros körversenyeknek, országimázs esemény is: hat nap alatt bemutatja Magyarország legszebb tájait, épületeit, történelmi és turisztikai célpontjait, köztük Miskolcot és környékét. Tavaly a világ 195 országában volt látható televíziós összefoglaló a Magyar Kerékpáros Körversenyről, a szervezők azt ígérik, ez a szám idén nőni fog. Ennek a nemzetközi visszhangnak szerves része Miskolc és környéke, csodás épített és természeti kincseivel. Sőt, az Eurosport képernyőjén már Tour de Hongrie élő közvetítéssel is találkozhatunk ebben az évben.
Legalább négy olyan klub versenyzői indulnak idén a Tour de Hongrie-n, akikkel a világ legnagyobb körversenyein – a Tour de France-on, a Giro d’Italián vagy a spanyol Vueltán – rendszeresen találkozhatnak a nézők.

 

Tour de Hongrie: fontos információ autósoknak
Útlezárások június 13-án

A Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny mezőnye 2019. június 13-án, csütörtök délután 15:45 és 18:00 óra között, a várost átszelve érkezik Miskolcra, a Kálvin János utcán felállított célvonalhoz. A mezőny elhaladásáig a rendőrség az érintett utcákat szakaszosan lezárja.

2019. június 13., 8:00-tól 22:00 óráig lezárásra kerül:
• Rácz György utca (a Petőfi utcáról a belváros felé haladók a Dayka Gábor utcát tudják használni),
• Uitz Béla utca,
• Kálvin utca,
• a Papszer utca,
• Hunyadi utca, a Dayka Gábor utca és a Városház tér között.

További útlezárások időpontja a kerékpárverseny szervezői szerint:
• 15:50 -16:30 óra között a 2505 számú egri országút megyehatár – Hollóstető közötti szakasz;
• 15:45-17:45 óra között Vadas Jenő sétány, Hegyalja út, az Árpád út Felső-Majláth végállomás és a Kökény utca között, a Kökény utca az Árpád út és a Bartók Béla utca között, Bartók Béla utca, Tokaji Ferenc utca, Ferenci Sándor utca, Szervezet utca, Muhi utca, a 2505 számú egri út Hollóstető – Lillafüred – Miskolc, Hegyalja út között, teljes szakaszon, mindkét irányban;
• 16:00-17:10 óra között Mexikóvölgy utca, a 2519 sz. út végig, Bükkszentkereszt belterületén: Petőfi út, Kossuth utca;
• 17:10-18:00 óra között: Gózon Lajos utca, Vasgyári út, Kiss Ernő utca, Geró János utca, Petőfi Sándor utca, Rácz György utca, Meggyesalja utca, Kálvin János utca, Papszer utca, Szemere Bertalan utca, Uitz Béla utca. Ebben az időszakban az Egyetem felől Diósgyőr irányába a Vargahegyi út a vasúti átjárónál kerül lezárásra.

Útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és elterelésekre kell számítaniuk a miskolci autósoknak a 2019. június 13-án, 8:00 és 22:00 óra között a Tour de Hongrie kerékpárverseny ideje alatt.
A korlátozások érintik a közösségi közlekedést is.
Lesznek olyan útszakaszok, amelyeket akár 90 perce is lezárhatnak. Kiemelten érintett terület a Dél-Kilián és Tatárdomb, valamint Berekalja és Felső-Majláth egyes részei, ezek a városrészek nem lesznek megközelíthetők személygépjárművel, és autóbusszal sem a verseny ideje alatt.
Kérjük, ebben az időszakban a munkába, gyermekükért iskolába, vagy óvodába indulók tájékozódjanak a lezárásokról, a lehetséges kerülőutakról!

 

A Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny 2019. június 13-án, csütörtök délután 15:45 és 18:00 óra között érkezik Miskolcra, a versenyzők a várost átszelve érkeznek majd a Szent István téren felállított célvonalhoz.

A mezőny elhaladásáig a rendőrség az érintett utcákat lezárja. A forgalmi változások az MVK Zrt. alábbi autóbuszvonalain érintik a járatok közlekedési menetidejét: 1; 5; 9; 14; 15; 19; 21; 21B; 28; 29, 34; 35; 38; 43; 44; 53; 54; 68; 69; Auchan1; ZOO.

08:00-22:00 lezárásra kerül a Rácz György utca, az Uitz Béla utca, a Kálvin utca, a Hunyadi utca a Dayka Gábor utca és Városház tér között.

Az útlezárások tervezett időpontjai:

- 15:50-16:30 - 2505 számú Egri országút (megyehatár – Hollóstető közötti szakasz)
- 15:45-17:45 - Vadas Jenő sétány, Hegyalja út, Árpád utca, Kökény utca, Bartók Béla utca, Tokaji Ferenc utca, Ferenci Sándor utca, Szervezet utca, Muhi utca, Gózon Lajos utca, 2505 számú Egri út (Hollóstető – Lillafüred – Miskolc, Hegyalja út között, teljes szakaszon, mindkét irányban)
- 16:00-17:10 - Mexikóvölgy utca, a 2519 sz. út végig, Bükkszentkereszt belterületén: Petőfi út, Kossuth utca,
- 17:10-18:00 - Gózon Lajos utca, Vasgyári út, Kiss Ernő utca, Geró János utca, Petőfi Sándor utca, Rácz György utca, Meggyesalja utca, Papszer Kálvin János utca, Papszer utca, Szemere Bertalan utca, Uitz Béla utca.
Terelt útvonalon közlekedő autóbuszok

14-es autóbusz
Várhatóan 17:10-18:00 között a Szemere utca lezárása miatt a Repülőtér/Bosch irányába közlekedő 14-es autóbuszok nem érintik a Villanyrendőr megállóhelyet, helyette a Vörösmarty utcán és a Centrum megállóhelyen állnak meg.

21-es autóbusz
A Tiszai pályaudvarról 08:00-22:00 között induló 21-es autóbuszok az eredetitől eltérő útvonalon közlekednek. A Kandó Kálmán utca irányába nem érintik az Erzsébet tér megállót, helyette a Szemere-kert megállóhelyen állnak meg.

08:00-22:00 között a Tiszai pályaudvar irányába az alábbi megállóhelyeken vehetők igénybe a 21-es autóbuszok:
• a Nagyváthy utca helyett az Avasalja megállóhelyen,
• a Teleki utca helyett a 38-as autóbusz Malomszög utca végállomásán,
• az Erzsébet tér helyett a Szemere-kert megállóhelyen, ezután Hősök tere, Villanyrendőr, Vörösmarty Mihály utca, a megállóhelyei és útvonala a Vörösmarty városrésztől változatlanok.

17:10 és 18:00 között, amikor a Kiss Ernő utcát lezárják, további változások lépnek életbe a 21-es autóbusz közlekedésében:

A járat ebben az időben nem érinti az alábbi a megállóhelyeket:
·  Kenyérgyár
·  Tatárdomb
·  Bolyai Farkas utca
·  Vasgyári temető
·  Vasgyár
·  Kiss Ernő utca
·  Tímár malom utca
·  Üveggyár
·  Szövő utca
·  Damjanich utca
·  Avasalja
·  Nagyváthy utca
·  Szemere utca

A 21-es útvonala és megállóhelyei az alábbiak szerint változnak:
· a Tiszai pályaudvar – Vörösmarty utca között a megállóhelyei változatlanok,
· Vörösmarty utca, Centrum, Szemere-kert megállóhely,
· az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg az Aba utca,
· ezután a villamosmegállókban áll meg a Balázs Győző tér és az Újgyőri piac között,
· 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg: Bulgárföld,
· a Könyves K. utca megállóhelyet csak a Tiszai pályaudvar felé érinti a 21-es,
· az Irinyi J. utca és Kandó K. utca megállóhelyei változatlanok.
3. A Lidl áruházat ebben az időszakban a 21-es autóbusz nem érinti.

21B-s autóbusz
08:00-22:00 között a Szondi György utca irányába az alábbi megállóhelyeken állnak meg a 21B-s autóbuszok:

•  a Geró János utca megállóhelyet nem érinti a járat,
• a Nagyváthy utca helyett az Avasalja megállóhelyen
• a Teleki utca helyett a 38-as autóbusz Malomszög utca végállomásán,
• az Erzsébet tér helyett a Szemere-kert megállóhelyen vehető igénybe a járat, ezt követően a Hősök tere, Villanyrendőr, Vörösmarty Mihály utca, a megállóhelyei és útvonala a Vörösmarty városrésztől változatlanok.

Várhatóan 17:10-18:00, amikor a Kiss Ernő utcát is lezárják, további változások lépnek életbe a 21B-s autóbusz közlekedésében:
1. Nem érinti az alábbi megállóhelyeket:
· Kenyérgyár
· Tatárdomb
· Bolyai Farkas utca
· Vasgyári temető
· Vasgyár
· Kiss Ernő utca
· Tímár malom utca
· Ernye bán utca
· Wesselényi utca
· Nagyváthy utca
· Szemere utca.
2. A 21 B útvonala és megállóhelyei az alábbiak szerint változik:
- a Tiszai pályaudvar – Vörösmarty utca között a megállóhelyei változatlanok,
- Vörösmarty utca, Centrum, Szemere-kert megállóhely,
- az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg az Aba utca,
- ezután a villamosmegállókban áll meg a Balázs Győző tér és az Újgyőri piac között,
- 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg: Bulgárföld,
- a Könyves K. utca megállóhelyet csak a Tiszai pályaudvar felé érinti a 21-es,
- az Irinyi J. utca és Kandó K. utca megállóhelyei változatlanok.

14-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 44-es és Auchan 1-es autóbuszok
Várhatóan 17:10-18:00 között a 14-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 44-es és Auchan 1-es autóbuszok a Vörösmarty Mihály utcát (az OTP előtt) ideiglenesen érintik.

Villamosközlekedés
Június 13-án délután Felső-Majláth végállomás és a Kökény utca között továbbá a Szent István téren a villamosok 10 km/órás sebességkorlátozással közlekednek, ezen kívül a villamosok közlekedését a kerékpárverseny nem érinti.

Közlekedjünk körültekintően a kerékpárverseny idején!
A versenykerékpárosok 50-70 km/órás sebességgel haladnak, ezért kérjük, a verseny útvonalán a gyalogosok is fokozott óvatossággal közlekedjenek!