A nagy vizes kihívás: 37. Lidl Balaton-átúszás - Már csak 60 nap a rajtig!

Idén is közel tízezer indulót várnak a szervezők Magyarország ikonikus nyári sporteseményére, a nyíltvízi úszás „maratonjára”. A 37. Lidl Balaton-átúszás időpontja: 2019. június 29. Helyszíne Révfülöp-Balatonboglár. A klasszikus Balaton-átúszás minden magyar sportember számára bakancslistás esemény. Legalább egyszer az életben neki kell vágni, igaz csak kellő felkészültség esetén. Még közel két hónap van hátra az eseményig, de már most több mint 2000-en nevezetek előzetesen az úszásra.

A teljesítésre vállalkozó úszók a hagyományokhoz hűen, Révfülöpön szállnak vízbe, majd az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, és bárki rajthoz állhat, akinek az egészségi állapota ezt lehetővé teszi. Ehhez orvosi igazolás, ennek hiányában pedig a helyszínen megejtett orvosi vizsgálat szükséges.

A program egyben az Ötpróbának is fontos állomása, a teljesítésért 5 pontot gyűjthetnek a próbázók.

2017-18 után immár harmadik alkalommal jelenik meg a rendezvény névadó szponzoraként a Lidl Magyarország. Az áruházlánc fontosnak tartja, hogy olyan sportesemény támogatója legyen, amely összhangban áll a vállalat értékeivel és a lehető legváltozatosabb formában járuljon hozzá az egészséges életmódhoz A rendszeres testmozgás és az egészségtudatos táplálkozás fontosságát már a legkisebbeknél is tudatosítani kell, ezért is áll ismét a Balaton-átúszás mellé, hiszen itt a több ezer sportoló felnőtt jó példát mutat a felnövekvő generációnak.

Ezen törekvéseivel összhangban a Lidl is hozzájárul a sikeres felkészüléshez, hiszen Facebook és Instagram oldalán is különböző tippeket és érdekességeket találhatnak a kihívásra jelentkezők.

A Balaton-átúszás élményét a szervezők bátran ajánlják olyan amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő próbatételen. Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek személyzetei vigyázzák a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megállhat, megpihenhet.

A kihívást keresőknek a szervezők tudatos felkészülést ajánlanak az ingyenes elektronikus edzésterv segítségével. Az edzésprogram 3 hetes szakaszokban érkezik a feliratkozók email-fiókjába, a konkrét edzések mellett érdekességek, jótanácsok is találhatók a levelekben. Az e-edzéstervre ezen az oldalon lehet regisztrálni:
http://www.futanet.hu/cikk/ingyenes-futo-edzestervek/balaton-atuszas-edz...

Nem megfelelő időjárás esetén a Balaton-átúszást az esőnapok valamelyikén rendezik meg, ezek: június 30., július 6; 7; 13; 14; 20; 21.

 

További információ:

www.balaton-atuszas.hu

www.facebook.com/balatonatuszas

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás