1,3 milliárd forintos fejlesztések, beruházások a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház jelentős fejlesztéseket, beruházásokat valósít meg ebben az évben. Dr. Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója hangsúlyozta: a beruházások a Belgyógyászat - Gasztroenterológia, illetve a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) intenzív osztály területét érintik, valamint a parkolóhelyek bővítése és a Logisztikai Központ építése is szerepel a fejlesztések között.

Mint mondta, az intézmény gazdálkodási eredménye stabil. Részben ez teszi lehetővé, hogy saját forrásból igen jelentős fejlesztéseket hajtsanak végre. Az innováció első lépcsője a kardiológiai osztály építészeti fejlesztése volt, most pedig négy beruházás indult.

A Belgyógyászat – Gasztroenterológia új épülettel bővül. Betegváró, 2 belgyógyászati vizsgáló/rendelő helyiség, endoszkópos UH vizsgáló helyiség, 4 endoszkópos vizsgáló, központi endoszkóp mosó helyiség, valamint betegőrző szoba vizesblokkal, továbbá közönségforgalmi- valamint személyzeti szociális blokkok és egységek kialakítása is megtörténik.

A szakmai beruházás kiemelten fontos része a GYEK intenzív osztályának fejlesztése, amelynek részeként teljes körű építészeti rekonstrukció és orvos-technológiai felújítás is megvalósul, ez növeli a szakmai kapacitást, javítja az ellátás minőségét és a hotelfunkciót is erősíti.
A logisztikai bázis kiépítése elengedhetetlen a hat tagkórházat számláló intézmény megfelelő üzemeltetéséhez.
A betegek komfortérzetének növelése és a kulturált parkolás biztosítása miatt 330 szilárd burkolatú, közüzemekkel ellátott parkolóhelyet is kialakít az intézmény.

A négy beruházás összköltsége mintegy 1 milliárd 370 millió forint és valamennyi fejlesztés elkészül ez év őszére. Az intézmény különösen büszke arra, hogy a térség vállalkozásai eredményesen szerepeltek a lefolytatott közbeszerzések során.

Dr. Révész János közölte: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeieknek is jár a XXI. századi egészségügy. Ennek kialakítása, és elérhetővé tétele pedig a mi felelősségünk. Éppen emiatt folyatatjuk ezen fejlesztéseket, amelyek olyan modernné és korszerűvé teszik az intézményt, mint még soha. A beruházások és átalakítások eredményeképpen azok, akik igénybe veszik az ellátást, biztosak lehetnek abban, hogy az intézmény célja a legmagasabb színvonal, a legmodernebb orvos-technológia és a betegellátás kulturális körülményeinek biztosítása.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás