Beatles vs Rolling Stones

Liverpool vagy London? Gombafej vagy inkább a suhancok? Ezek 50 éve megválaszolatlan kérdések, melyre a MÜHÁ-ban április 6-án, este hétkor választ kell adni!  Ki a brit invázió legjobbja? A 60-as években a tömegkultúrába berobbanó két történelmi zenekart, a Beatlest és a Rolling Stonest már a kezdetektől fogva jófiúk-rosszfiúk kategóriába sorolták a zenekedvelők és a rajongók egyaránt. Vajon ez a fajta szereposztás valóban jellemezte a két zenekart? Ezen az estén a BlackBirds és a Stoned zenekarok megidézik majd a legnagyobb slágereket. Itt lesz Dollák-Saly Róbert és Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) is. Közreműködnek a Fourtissimo fúvosok, valamint a Milibák Kvartett.

Nem a Beatles találta fel a zeneipart, de mint Beethovennek, a Beatlesnek is olyan lehengerlő hatása volt, ami mindenkit arra kényszerített, hogy teljesen újragondoljon és végérvényesen megváltoztasson mindent, ahogy a dolgok addig működtek.
Inkább meghal, mint hogy még negyvenöt évesen is a Satisfactiont énekelje – jelentette ki az ifjú Mick Jagger, aki mára a világ legrégebben működő zenekarának frontembere. És inkább énekli a Satisfactiont, mint hogy meghaljon. A Rolling Stones tagjai ma már élő legendák mindannyian.
A nemzetközileg is elismert BlackBirds zenekar immár 15. éve népszerűsíti és ápolja a Beatles hagyományokat, a Stoned legénysége mint a Rolling Stones hazai helytartói pedig 2003 óta adják elő a világ legnagyobb R&R bandájának, a Rolling Stonesnak a dalait. Az ország két legismertebb tribute zenekara a budapesti ősbemutatót követően, országos turné keretében lép színpadra Miskolcon, a jubileumi turné első állomásán a Művészetek Házában.
A szombati kétórás nagykoncerten mind a Beatles, mind a Rolling Stones legnagyobb slágerei elhangzanak majd. Mindez  korhű kosztümökkel és hangszerekkel, vonós és fúvós szekcióval, akusztikus betétekkel és eredeti filmrészletekkel fűszerezve. Feledhetetlen estének ígérkezik!