Bükk-vidék Geopark nyílt nap Lillafüreden

Érdemes mihamarabb felkeresni a Miskolcon és a Bükki Nemzeti Park településein élőknek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, a www.bnpi.hu-t, mivel csak itt lehet regisztrálni a 2019. április 6-ára meghirdetett Bükk-vidék Geopark lillafüredi nyílt napjára.A program célja, hogy a területen élők megismerjék a Bükk-vidék Geopark céljait és értékeit, Lillafüred barlangjait, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság további turisztikai kínálatát. A programban barlangi túrák, valamint Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek kóstolója is szerepel, felfedezhető túravezetővel a Szeleta-barlang, valamint a Bükk-vidék Geopark értékeiről is számos információ elérhető lesz.

Mindössze az online megvásárolt 10 Ft-os regisztrációs jegyre van szüksége a Miskolcon, valamint a Bükki Nemzeti Park területén élőknek ahhoz, hogy 2019. április 6-án megismerhessék a Bükk-vidék Geoparkot, ezen belül a Szent István-barlangot, az Európa-szinten is páratlan Anna-barlangot, valamint a Szeleta ősemberbarlangot. 9.30-tól minden órában előzetes regisztrációhoz kötött túravezetések várják az érdeklődőket, akik számára a Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek megkóstolására is lehetőség lesz a Szent István-barlang bejáratánál.

Érdemes a programhoz letölteni a GUIDE@HAND BNPI ingyenes mobil alkalmazást, amely révén Lillafüreden és a környéken is számos kevésbé ismert geológiai érdekesség megismerhető.

A kedvezmények kizárólag a miskolciaknak, valamint a Bükki Nemzeti Park településein élőknek, előzetes online regisztráció alapján elérhetőek, a szervezők fenntartják a jogot a lakcím ellenőrzésére.

2024. április 18., csütörtök, Andrea, Ilma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás