Mutatunk valami cukit! - Mackó kiállítás lesz a Szabó Lőrinc Könyvtárban

Hogy is szól a mondás? Lássuk a medvét! Mi persze nem akarunk előre inni a medve bőrére – de ha közel száz játék mackó kibújik a „barlangjából”, az talán azt jelzi, gyorsan eljön a tavasz!

Január 31-én, csütörtökön délelőtt 10.00 órakor, a Szabó Lőrinc Könyvtárban (Miskolc, Mindszent tér 2.), a Görgey u. Református Óvoda egy csoportjának közreműködésével hivatalosan is megnyitják a Lássuk a medvét! című kiállítást, amelyen közel 100 játék mackó látható a vitrinekben – és azon kívül is.

A kiállítás apropóját természetesen a közelgő időjóslónap, február 2. adja, amikor a medve felébred téli álmából és kijön a barlangjából. Ha kint is marad, akkor már közel a tavasz. Erre a „kint maradásra” igyekszik rásegíteni a könyvtár a játék medvék kiállításával, hiszen ezek a mackók február 28-ig biztosan itt lesznek! Idegennyelvi könyvtár lévén a nyelvi klubokban is a maci lesz a téma: a nagy orosz medve, Berlin és Bern címerállata, vagy éppen Micimackó...

Amint a csatolt – programajánlóhoz, beharangozóhoz felhasználható! – fotók is mutatják, a mackók már folyamatosan érkeznek a nagy találkozóra, és jól elütik az időt a könyvtárban!