Adrian Mole legújabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén

Jól fésült, tudálékos kölyök, kerek szemüveggel. Ki ne emlékezne rá és titkos naplójára a nagy sikerű tv sorozatból. Ő Adrian Mole, a szeretnivaló, lúzer kamaszfiú – akinek élete folyamatos küzdelem a pattanások, a nemtörődöm szülők, a család kezelhetetlen kutyája, az őt piszkáló iskolai vagány, meg úgy egyáltalán: az egész élet ellen. Erről azonban ellenállhatatlan, ironikus humorral tud mesélni, így jóleső nosztalgiával gondolhatunk vissza saját kamaszkori problémáinkra. Akik pedig épp most tapossák ezeket az éveket magukra ismerhetnek a színpadon.

Az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb brit szatírája számos folytatást megért. Az egykor 13 és 3/4 éves Adrian együtt öregedett olvasótáborával. Próbál beilleszkedni a neki rendelt világba, eligazodni a felnőttek között, magát és saját hangját megtalálni, és mindeközben ösztönösen átmenekíteni értékeket, ha már a körülötte lévő nagykorúak mind megbuggyantak. Ráadásul ott a szerelem is. A fő konfliktusok forrása.

A világsikerű könyvsorozatból készült ősbemutató egyszerre derűs és fájdalmas, szórakoztató és elgondolkodtató történet: vajon a kamaszok, vagy a felnőttek világa érthetetlenebb? Vajon a felnőttek tényleg felnőttek-e? Vagy sokszor kamaszabbak a kamaszoknál…

Erre az előadásra emlékezni fog az egész család! Mert itt bizony – így vagy úgy - mindenki magára ismerhet. Fajsúlyos mondanivaló, könnyed előadásmód, át- meg átszőve humorral, kedvesssé téve előttünk a kamaszkor sokszor nehéz helyzeteit és a generációs problémákat. Január 25-én, este hatkor a Művészetek Háza színpadán.