Adventi gyertyagyújtás a Diósgyőri várnál

Meghitt hangulat, ünnepi gondolatok, közös élmények és egy csipet „varázslat” vár mindenkit a Diósgyőri várnál, az adventi hétvégéken. Sötétedés után, pompás fényárban úszik majd a vár. A négy bástya az adventi koszorú gyertyáit jelképezi, az idő múlását a megvilágítás is jelzi. Ahogy a látványos tűzeffektek és az óriási adventi koszorún meggyújtott újabb gyertyák is.

A karácsonyra való készülődés varázslatos hangulatában a közös ünnep helyszínéve változik a Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártér. A hatalmas adventi koszorún hétről-hétre újabb gyertya árasztja fényét és minden hétvégén más iskola diákjai ajándékozzák meg műsorukkal a közönséget. Mikolai Vince atya ünnepi gondolatai abban is segítenek, hogy ne csak környezetünket, de a lelkünket is díszbe öltöztessük az adventi időszakban.
A Vásártér egy kis ékszerdobozzá változik. Azok, akik kilátogatnak megcsodálhatják a fényfestést és az épületvetítéseket is. A Diósgyőri vár bástyái fényárban úsznak majd. A speciális tűzeffektek pedig a karácsony közeledtét is mutatják. Az év legszebb szakaszában legyen együtt a család! December 2-án, 9-én, 16-én és 23-án, 17 órától az ünnepre való készülődés bensőséges hangulatában várunk mindenkit. A rendezvény ingyenes!