November 17. - Koraszülöttek Világnapja

November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a legkisebbek tiszteletére mindenki és minden lilába borul. Aznap sötétedés után számos magyarországi épület is lila színt ölt, kivilágításával is egy kis figyelmet irányítva a koraszülöttekre és családjaikra, valamint az ő segítésük fontosságára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központjának Koraszülött és Újszülött Pathológiai Osztálya már harmadszor csatlakozik a rendezvénysorozathoz. A Segíts Élni Alapítvány és az Északerdő Zrt. szervezésében idén Lillafüreden találkoznak a volt kis betegek, szüleik és az ellátó személyzet.

Az érintettek kisvasúttal utaznak a Lillafüredi Vasútállomásig, ahol az Ökoturisztikai Központban látják vendégül az érintett családokat. A koraszülöttek színe a lila, így az idén is - több városhoz csatlakozva -, Miskolc nevezetes építménye az Avasi Kilátó – a kérésnek megfelelően - az esti órákban, lila fényben pompázik majd. 

A Csillagpont Rádió weboldala és Facebook oldala is lilára vált. 

Koraszülöttnek számít az a gyermek, aki a 37. terhességi hét előtt jön a világra, illetve súlya nem éri el a 2500 grammot időre születés esetén sem. November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a PICinyek tiszteletére mindenki és minden lilába borul. A szombati napon lila szalagot, illetve lila ruhákat, kiegészítőket visel mindenki, akit megérint az idő előtt világra jött babák sorsa. 17-én, sötétedés után országszerte a kiemelt épületek is lila színt öltenek, kivilágításukkal is felhívva a figyelmet a koraszülöttekre és családjaikra, valamint az ő segítésük fontosságára.