Együttműködési megállapodást kötött a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ és a BT (British Telecommunications)

Szabó zoltán, Pásztor Dániel, Csernaburcky Ferenc, Klimon István

Szabó zoltán, Pásztor Dániel, Csernaburcky Ferenc, Klimon István

Szabó Zoltán és Csernaburcky Ferenc.

Szabó Zoltán és Csernaburcky Ferenc.

Együttműködési megállapodást kötött a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ és a BT (British Telecommunications). A megállapodást Kazincbarcika alpolgármestere, Klimon István jelenlétében Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója és Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója írták alá. Az együttműködés keretében a BT, mely a hazai szolgáltatóipari szektor egyik legnagyobb munkaadója, gyakorlati-szakmai és angol nyelvű képzéseket folytat az iskolában. A képzésen részt vevő diákoknak sikeres próbainterjút követően lehetőségük lesz elhelyezkedni a BT debreceni irodájában. Az együttműködés keretében a BT laptopokat is adományozott a szakgimnáziumnak a diákok minél eredményesebb felkészüléséhez.

A sajtótájékoztatón Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: „A magyar gazdaság és cégünk jövője is a fiatalokon múlik, ezért felelősségünk befektetni a képzésükbe. A Kazincbarcikán elindított program minden szereplőnek érdeke: a BT jólképzett munkaerőt vehet fel, a középiskola piacképes tudást nyújtó képzéseket indíthat, az együttműködés pedig kiemelkedő karrierlehetőséget tud biztosítani a fiataloknak az otthonuk közelében. Olyan karriert, amiért érdemes itthon maradni ahelyett, hogy külföldön keresnének munkát.”
Csernaburcky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk annak a képzési lehetőségnek, mely most a BT segítségével iskolánkban megvalósul. Néhány végzősünk már az együttműködésünket megelőzően sikeresen elhelyezkedett a vállalat debreceni irodájában és nagyon jók a visszajelzéseik. Fontosnak tartom, hogy diákjaink számára olyan munkalehetőséget tudjunk biztosítani, mely lehetővé teszi, hogy a régióban, családjuk közelében dolgozhassanak.”

A Debrecenben is irodát fenntartó, a hazai SSC szektor harmadik legnagyobb munkaadója, a BT már eddig is több program során működött együtt más oktatási intézménnyel is a régióban, mint például a Debreceni Egyetem. A kazincbarcikai szakgimnáziumban most induló szakmai kurzusokat a BT munkatársai önkéntes alapon tartják az iskolai oktatás keretében. A BT munkatársai olyan készségek fejlesztését biztosítják, amelyek nélkülözhetetlenek a fiatalok sikeres karrierépítésében. A képzések egy tanévet ölelnek fel. Az első félévben gyakorlati hálózatüzemeltetési ismereteket szerezhetnek a diákok különböző platformokhoz (pl. WAN technológiák, MPLS, VPN alapok, DMVPN), a második félévben pedig haladó hálózatüzemeltetési gyakorlati képzést kapnak, amelyet gyakorlati-üzleti nyelvoktatással egészítenek ki. Az elméleti tudás mellett karrier tanácsadást is nyújt a vállalat a résztvevőknek, valamint egy irodalátogatás keretében a diákok a gyakorlatban is megfigyelhetik a munkafolyamatokat. A teljes képzés próbainterjúval zárul. A sikeres interjút követően a végzősök a BT debreceni irodájában helyezkedhetnek el.

A BT Magyarországon
A BT 1999 óta van jelen Magyarországon. A kelet-közép európai régió üzleti tevékenységét a kezdetektől irányító iroda mellett a cég 2007-ben hazánkban hozta létre európai szolgáltató központját (BT ROC Kft.) – egy budapesti és egy debreceni irodával. A BT magyarországi tevékenysége az elmúlt 11 év során mára Magyarország egyik legnagyobb és legkomplexebb szolgáltató központjává, és a BT stratégiai bázisává vált. A központ 20 különböző nyelven nyújt szolgáltatást többek közt ügyfélmenedzsment, pénzügyi és számviteli, üzleti adminisztrációs valamint magas hozzáadott értékű hálózat – és szolgáltatás tervezés területén a BT leányvállalatai, belső üzleti partnerei, valamint több mint 3000 kormányzati szervezet és multinacionális vállalat számára.
A BT-ről
A BT célja, hogy a kommunikáció erejével jobbá tegye világunkat. A vállalat a világ egyik vezető, kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló cége, amely több mint 180 országban áll ügyfelei rendelkezésére. Fő tevékenységei közé tartozik a globális hálózati informatikai szolgáltatások és helyi, országos és nemzetközi távközlési szolgáltatások biztosítása otthoni, munkahelyi és mobil felhasználásra; szélessávú, televíziós és internetes termékek és szolgáltatások, valamint konvergens fix/mobil termékek és szolgáltatások nyújtása. A csoportnak a fogyasztókat tekintve 4 üzletága a következő:  Consumer, Enterprise, Global Services valamint az Openreach.
A 2018. március 31-ével záródó pénzügyi évre a BT csoport árbevétele 23 723 millió font volt, amelyből az adózás előtti nyereség 2 616 millió font.
A British Telecommunications Plc. (BT) a BT Group teljes tulajdonú leányvállalata, amely a BT Group valamennyi üzletét és vagyonát felöleli. A BT Group Plc-t a londoni és New York-i tőzsdén is jegyzik.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás