Válts családbarát munkahelyre - állásbörze és munkakonferencia Miskolcon

Az atipikus foglalkoztatási formák a jövőben egyre nagyobb teret és (állami)támogatást kapnak majd, érdemes a már meglévő tapasztalatokat megosztani. Ezért a Női Erőforrás Család és KarrierPONT „Válts családbarát munkahelyre!” címmel munkakonferenciát és állásbörzét tart, amelyen olyan miskolci munkáltatók vesznek részt, akik nemcsak, hogy toleránsabbak a családos emberekkel, de készek és képesek előnyt kovácsolni vállalkozásuk számára azokból a tapasztalatokból, amelyeket a gyerekek születése után szereztek a foglalkoztatottjaik.

A szülőség olyan tulajdonságokkal vértezi fel a nőket és a férfiakat, amelyekre a munkahelyeken óriási az igény: érett gondolkodású, felelősségteljes, az időgazdálkodáshoz is remekül értő családanyákká, családapákká, nagyszülőkké formálta őket a feladat. Ezért GYED-ről, GYES-ről, vagy beteg hozzátartozó ápolása után a munkaerőpiacra visszatérő nőket is várunk – akár családjukkal együtt a miskolci Tudomány és Technika Házába 2018. november 7-én 10 és 15 óra között.

A program kiváló lehetőséget teremt mindkét munkaerőpiaci szereplő számára, hogy megismerjék egymás igényeit. Az álláskeresőket és a családokat 23 kiállító és a 7 előadás mellett játszósarok várja, illetve a kisgyermekes édesanyáknak szoptatós szobát biztosítunk. Ezekkel a szolgáltatásokkal teremtjük meg számukra helyben, hogy a lehető legkényelmesebben tudjanak tájékozódni.

Olyan cégekkel és munkáltatókkal ismerkedhetnek meg az állásbörzére látogatók, ahol már most megvalósul a rugalmas (atipikus) foglalkoztatás, és a foglalkozatók szeretnék megismerni, felmérni potenciális munkavállalóik igényeit. A programmal megszólítjuk az apukákat és a nyugdíjas nagyszülőket is, hiszen ők is célcsoportja a Női Erőforrás Család és KarrierPONT valamennyi szolgáltatásának.
A belvárosban hamarosan nyíló „közösségi nappalink” ugyanis számos lehetőséget kínál arra, hogy segítse a nőket és családtagjaikat anyaként eligazodni a munkapiacon. Többek között egy „menetlevéllel”, ún. készség útlevéllel lehetnek gazdagabbak azok, akik rendszeresen részt vesznek majd programjainkon. Ez a mappa a képzéseken, tanácsadásokon szerzett valamennyi információt és álláskeresési praktikát tartalmazza a motivációs levéltől, az adott szakmában alkalmazható részmunkaidős foglalkoztatás ismérvein át az önéletrajzig.

A munkaerőpiac és a kisgyerekes anyukák, nagymamák igényeire reagáló tanácsadások és képzések mellett a Család és KarrierPONT segítséget nyújt a várandóság előtt, alatt és után, azaz a nők mellett áll az anyává válás útján és annak megélésében is. De a miskolci Női Erőforrás a férfiakra is gondol: férfikollégák vezetésével apakényeztető programot tart és apás kerekasztal beszélgetéseken vet fel olyan témákat, hogy pl. miként segíthetik párjuk visszailleszkedését a munka világába gyereknevelés vagy idős, beteg hozzátartozó ápolása idején, vagy az után.

A "Válts Családbarát Munkahelyre!" című rendezvény ingyenességét az EFOP-1.2.9-17-2017-00081 azonosítószámú "Női Erőforrás" elnevezésű pályázat biztosítja.
Rendezvény ideje: 2018. november 07. 10.00 – 15.00
                      helyszíne: Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey Artúr u. 5.)

A projektről bővebb információt a www.noieroforrasmiskolc.hu oldalon olvashatnak.