Villanyautó töltési lehetőséggel bővült Ipolytarnóc turisztikai kínálata

Újabb szolgáltatással bővült az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület kínálata: mától használtató Nógrád-megye északi részének első villanyautó töltő állomása. Ezzel lehetővé vált, hogy elektromos autóval is felfedezhető legyen a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark turisztikai kínálata, aminek eddig a töltőállomás hiánya jelentette a legnagyobb gátját.

A területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai hálózatának munkatársai több bemutatóhelyen is használnak elektromos autókat a munkavégzésük során a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében, így a tervezésnél és a működtetés végiggondolásánál a saját tapasztalataikra tudtak építeni – nyilatkozta Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője, aki legtöbbször maga is villanyautóval közlekedik. -A jelen fejlesztés célja első körben az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről és / vagy Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen. A Type2 töltési lehetőség mellett amíg az autó töltődik, az Ipolytarnócra érkező vendégek nyugodtan részt tudnak venni a geológiai tanösvény túrán és a 4DX moziban egy időutazáson, bejárhatják a lombkorona tanösvényt, vagy felfedezhetik a terület tanösvény hálózatát. A töltési lehetőség lehetővé teszi a térség felfedezését is csillagtúra-szerűen az e-autósoknak, amire eddig azért nem volt lehetőség, mert a térségben még nagyon alacsony a töltő ellátottság.

A BNPI ebben az évben szintén környezetvédelmi szempontokra építve újította meg az online is vásárolható Smart QR kód alapú belépőjegy-rendszerét, valamint alakította ki a GUIDE@HAND BNPI offline is használható mobil alkalmazást.

Az elektromos autótöltő használata időpont foglaláshoz kötött, a használata a minimum geológiai tanösvény túrajegyet vásárlók számára ingyenes, regisztrációhoz kötött.