Betegbiztonság növelését célzó beruházások Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház 198,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével betegbiztonság növelését célzó eszközbeszerzéseket valósított meg.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház EFOP-2.2.18-17 kódszámú „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című pályázat keretében a biztonságos betegellátást célzó fejlesztéseket valósított meg.

A 198,38 millió forint európai uniós támogatás segítségével érintésmentes kézfertőtlenítő berendezéseket, a betegellátó helyiségek és műtők levegő fertőtlenítése és felület fertőtlenítésére alkalmas eszközöket, eszköz fertőtlenítésre szolgáló berendezéseket, valamint újgenerációs fertőtlenítő rendszereket szerzett be.

Jelen projektben beszerzett eszközök a higiénés prevenciós stratégia megalapozását szolgálják.
A beszerzett eszközök segítségével nő a betegbiztonság, rövidülhet a kórházi bent tartózkodás ideje.
A fejlesztés eredményeként javultak a higiéniai körülmények, csökkenés várható a kórházi fertőzések számában.

A fejlesztésben a kórház 5 telephelye és annak 85 beteg ellátó osztálya érintett, mely 854 230 lakos jobb, biztonságosabb egészségügyi ellátását jelenti.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projektről bővebb információt a www.bkeok.hu oldalon olvashatnak.