Támogatás a Miskolci Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának

Az OVB Magyarország 500.000 forinttal támogatta a Miskolcon működő Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályát. A felajánlott összegből a pénzügyi tanácsadó cég miskolci munkatársai hat kórtermet újítottak fel, ezzel segítve a bent fekvő gyermekek gyógyulását.

Az osztály 1982-ben kezdte meg működését, az országban elsőként biztosítva a fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő gyermekek komplex rehabilitációját. A neurológiai-, ortopédiai-, traumatológiai-, égési sérült- és belgyógyászati betegek rehabilitációját csapatmunkában, számos szakember végzi, így biztosítva a gyermekek beilleszkedését egészséges társaik közé.

A részleg 2016 áprilisában súlyos koponya, agyi, illetve égési sérült, polytraumatizált betegek ellátására alkalmas részleggel bővült, ezzel együtt pedig a 26+10 ágyas fekvőbeteg osztályon évente 4-500 gyermeket gyógyítanak. 2006 júniusától működik a nappali kórház 13 férőhellyel, amely 2-300 gyermek ellátását biztosítja. A gyermekrehabilitációs szakrendelésen 3-4.000 beteget vizsgálnak meg évente, akinek az állapota engedi, járó betegként részesül a megfelelő kezelésben. Évente átlagosan 60-70.000 esetet látnak itt el. A betegek elsősorban a megye területéről érkeznek, de a régióból, illetve súlyos traumás agysérülést szenvedett gyermekeket az ország egész területéről fogadnak. Az orvosi kezelés mellett gyógytorna, gyógyúszás, masszázs, elektroterápia, ergoterápia, pszichológia, gyógyfoglalkoztatás, gyógypedagógia, szomatopedagógia és konduktív pedagógia biztosítja a gyermekek teljes körű felépülését. A rehabilitációs kezelések mellett van olyan gyermek, aki iskolai oktatásban is részesül a 10. sz. Petőfi Sándor Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola kórházi tagozatán.

Az OVB Magyarország adományát a Miskolci Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán adták át jelképesen. Az eseményen részt vett Dr. Zahuczky Katalin osztályvezető főorvos is, aki megköszönte a pénzügyi tanácsadó cég felajánlását, valamint azt, hogy a társaság miskolci munkatársai a felajánlott összegből saját kezűleg végezték el a hat kórterem teljes körű felújítását. A több hónapig tartó munkálatok során kicserélték a csaptelepek körül található hidegburkolatot, helyreállították a kórtermek falán lévő vakolatot, majd a festést követően új PVC burkolatot fektettek le, és a régi szekrényeket, polcokat, karnisokat teljesen újakra cserélték.

Az OVB Magyarország minden évben tanácsadóival közösen segít a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi csoportokon, közösségeken, intézményeken. Az elmúlt években több mint 10 millió forintot adományozott különböző magyarországi szervezeteknek. A társaság németországi központja 35 évvel ezelőtt hozta létre a „Menschen in Not e.V.” jótékonysági szervezetét, amely fennállása során szinte a világ minden pontján segített már, legyen szó iskolaépítésről Kenyában, segélyszállítmányok eljuttatásáról a volt Jugoszlávia területére a polgárháború ideje alatt, gyorssegélyről a 2002-es árvíz által érintett német, osztrák és cseh ügyfeleinek és munkatársainak, vagy arról a gyors segítségnyújtásról, amelyet a gyermekek kaptak a Haitin pusztító Matthew hurrikán után.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás