Segítse embertársai gyógyulását véradásával! - Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

Az október 23-i, és november 1-jei hosszú hétvége előtt a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az idei évben immáron sokadik alkalommal örülhetünk a hosszú hétvégének, azonban ez a vérellátás számára mindig nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy az őszi ünnepi időszakban is biztosítani tudjuk a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a két hosszú hétvége előtt és után minél többen nyújtsák segítő karjukat.

A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó önzetlen segítségére van szükség a kiegyensúlyozott vérellátás biztosítása, a vérre szoruló embertársaink gyógyulása érdekében. A csonka hetek idején a vérkészlet stabilitásának fenntartásához azonban ennél magasabb véradói szám szükséges, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.
Sok szeretettel várunk mindenkit véradásainkon, hogy a gyógyuláshoz szükséges vérigényeket ebben az időszakban is maradéktalanul kiszolgálhassuk.
A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:
http://www.ovsz.hu/ver/veradasok
http://veradas.hu/adjvert/veradasok

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is: