Összdolgozói értekezlet a Szikszói tagkórházban - Civil kezdeményezés nyomán vidám hangulatú falfestménnyel ajándékozták meg a kórházat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - ez év szeptember 17-től - Dr. Révész János.
A szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház pedig - 2011. május 1-jétől – tartozik területileg a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházhoz.

A Szikszói Tagkórház jelenleg rehabilitációs feladatokat lát el a területi ellátási kötelezettségnek megfelelően, elsősorban a stroke-on- és az ideggyógyászati betegségeken átesettek számára, emellett a kopásos ízületi betegséggel járó cukorbetegek rehabilitációját végzik.
A fekvőbeteg részlegen ezen kívül krónikus belgyógyászat, ápolási osztály található, valamint 21 szakrendelés látja el a környékbeli lakosokat.
2018. október 18-án - a Szikszói Tagkórházban összdolgozói értekezlet részeként mutatják be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseket és az intézmény feladatait. 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) támogatásával  - mintegy 50 millió forint összértékben - nemrég számos fejlesztés megvalósult a Tagkórházban:

– Akadály mentesítették a rehabilitációs osztályon a kórtermeket és a fürdőszobákat
– 74 új állítható felfekvést megelőző matraccal, éjjeliszekrénnyel kiegészített betegágyat, továbbá modern, a fizikoterápiás és a gyógytornát segítő eszközöket szereztek be. Utóbbiak között 3 lágylézer-, lökéshullám kezelő készülék, TENS készülékek, illetve kifejezetten a gyógytornát, a rehabilitációt segítő járógép, váll-, valamint térdmozgató készülék szerepelt a listán.
– ápolást, kezelést segítő eszközként 4 motoros szívó is a betegellátást szolgálja.

Emellett a miskolci  Dugas Galéria - Dugas Erika vezetésével és 6 lelkes élményfestő alkotóval - a közelmúltban egy rendkívül vidám hangulatú falfestménnyel ajándékozták meg a Kórházat. A 7 fős csapatnak 10 óra alatt sikerült a képet megalkotnia. Ráadásul az osztály díszítésére több kiváló festményt is felajánlottak. A Tagkórház közössége ezúton is köszöni a lelkes, profi csapat önzetlen munkáját.