Guinness rekord kísérlet lesz a FittAréna idei programján - Óriás sportétlap várja a fitnesz műfaj kedvelőit október 20-án a 13. DECATHLON FittAréna eseményen

A világon először tesz kísérletet Czégel Erika és csapata, hogy egy időben, egy helyen a legtöbben tornázzanak Gymstick botjukkal. A Guinness rekord kísérleten jelen lesznek az edzőbot feltalálói Finnországból, és több más országból - Szlovákiából, Szlovéniából, Romániából, Bulgáriából és Olaszországból- is csatlakoznak mesteredzők és Gymstick rajongók a programhoz.

A próbán a hivatalos Guinness rekord bizottság hitelesítésre felhatalmazott munkatársa is jelen lesz. A Gymstick tulajdonképpen egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik és ezzel a kezek és a lábak között állandóan változó erőteret hoz létre. Használatával szinte minden egyes izom tónusba kerül. Aki részese szeretne lenni az eseménynek és egy hatalmas, nemzetközi show-nak, október 20-ig bármikor jelentkezhet még a FittAréna eseményére.

A rekordkísérlet Magyarország legkedveltebb fitneszrendezvénye, a 13. DECATHLON FittAréna keretében lesz, ahol 100 féle óra és stílus közül választhatnak a résztvevők, hogy megismerjék a világ legújabb és legkedveltebb fitnesz óratípusait. Az egész napos rendezvényen a sportág nagyágyúi tartanak órát, 3 év után újra színpadra áll Rubint Réka, hogy egy igazán profi edzéssel pörgesse fel a vendégeket. Az esemény szervezője, a Budapest Sportiroda közel 3000 résztvevőre számít idén. 15 színpadon 150 fellépő 100 féle stílust fog bemutatni a BOK csarnokban, hogy bebizonyítsák, a mozgás szeretete meghozza gyümölcsét: aki rendszeresen sportol, nemcsak fittebb lesz, hanem boldogabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb is. Magával ragadó energiájuk bárkinek segíthet, ha úgy érzi, meg kéne mozdulni, de valamiért nem megy.

A legkitűnőbb előadók (a teljesség igénye nélkül): Katus Attila, Tatarek Rezső, Körtvélyessy Ákos- Laczkó Attila, Béres Alexandra, Péntek Enikő, Sifi & Kangoo Team, Lőrincz Ernő és Cseh-Szakál Tibor, Bánkuti Gabi, Borsos Peti, Czégel Erika és számos más közkedvelt előadó. A fitnesz napon, szintén a teljesség igénye nélkül, a következő mozgásformákat próbálhatják ki a résztvevők: kangoo, iron box, gerinctréning, saját testsúlyos edzés, yogalates, nalíni női jóga, piloxing, party fitnesz, spartan, hot iron.

A látogatók, akik közül egyre több a férfi, a 4000 m2-en felállított Fitneszparkban és ÉletmódExpon a fitnesz órák számos változatának kipróbálása mellett feltérképezhetik a fitnesz és wellness kiegészítők tárházát is, az egészséges ételeket, a legújabb trendeket és az új mozgásformákat. Az egészséggel és korszerű életmóddal foglalkozó közel 100  kiállító rengeteg újdonsága között válogathatnak majd az érdeklődők.