A borsodi ultrafutó újabb sikere a hétvégi maratonon

Bogár János, hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója a hétvégi SPAR Budapest Maratonon is remekelt és 3:11-es idejével a legjobb 36. lett a férfi mezőnyben. A maraton előszobájának számító 30 km-en is született megyei siker. A tokaji Olasz-Szabó Anna az előkelő 37. helyet szerezte meg a nők között. A hétvégi, 2 napos 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra összesen 33.500 nevezőt regisztrált a szervező Budapest Sportiroda. Ez a létszám meghaladja a tavalyi nevezéseket, így lett az idei fesztivál minden idők legnagyobb hazai szabadidős sporteseménye. Magyarország több városában is megközelítően ennyien laknak, olyan, mintha Ózd vagy Szekszárd minden lakosa elindult volna az eseményen.

Rekord született a külföldi nevezők számában is, 96 országból 5.200-an érkeztek Budapestre. Hazánk 1062 településről, azaz minden harmadik helységéből érkeztek futók. A legidősebb induló a 85 éves Kenyér Imre volt.

Számos művész, politikus és sportoló is rajthoz állt a két napon. Szijjártó Péter külügyminiszter első maratonját Budapesten teljesítette, élete 175. maratonját futotta le Kele Géza, a BSI felvidéki nagykövete és váltóban indult az HBO sikersorozatának, az Aranyéletnek a csapata.

A futás ünnepén nem számított, hogy ki honnan jött, milyen a családi állapota, mennyi idős és hogy esetleg valamilyen fogyatékkal él. A résztvevőket a sport szeretete hozta össze. Sokan azért álltak célhoz, hogy ezzel segítsenek egy-egy civil szervezetnek, adományt gyűjtsenek, felhívják a figyelmet egy társadalmilag fontos ügyre, vagy saját közösségüket formálják, erősítsék.

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás