„Út Az Egészséghez” - Futónap a Csanyik-völgyben

A miskolci Egészségfejlesztési Iroda szervezésében 2018. szeptember 29-én megrendezésre kerülő futóverseny célja, hogy népszerűsítse az egészség megőrzését szolgáló rendszeres testmozgást és a természet szeretetének fontosságát. A rendezvény ideje alatt az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és a  Lelki Egészségközpont (LEK) új szolgáltatásairól is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők, hiszen a pszichés egészség ápolása kiemelt hangsúlyt kell kapjon hétköznapjainkban – különösen akkor, ha testi-lelki épségünk megőrzésére, fejlesztésére törekszünk.

A rendezvény valamennyi korosztály számára nagyszerű őszi programot biztosít: profi bemelegítéssel, zenével, versenyzéssel, nyereményekkel. Futva és sétálva is lehetőség van teljesíteni a választott távot (3, 6, 9 vagy 12 km), hogy mindenki a saját ritmusában élvezhesse ezt a szabadidős programot.

A sportprogram célja, hogy népszerűsítse az egészség megőrzését szolgáló rendszeres testmozgást és a természet szeretetének fontosságát.

A rendezvény ideje alatt az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és a  Lelki Egészségközpont (LEK) új szolgáltatásairól is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők, ugyanis a pszichés egészség ápolása kiemelt hangsúlyt kell kapjon hétköznapjainkban – különösen akkor, ha testi-lelki épségünk megőrzésére, fejlesztésére törekszünk.

A rendezvény időpontja: 2018. szeptember 29. szombat

Az esemény forgatókönyve:

8.00 - 9.30 regisztráció

9.30 - 9.50 bemelegítés Zatrok Csabával

10.00 12 km-es futam indítása

10.10 9 km-es futam indítása

10.20 6 km-es futam indítása

10.30 3 km-es futam indítása - a jelentkezők nagy létszámára való tekintettel három részletben, amiről a regisztrációnál kapnak felvilágosítást.

– a futóverseny előtt 8.30-kor egyéni riportok készítésére is van lehetőség.

Helyszín: Miskolc, Csanyik-völgy – Út az egészséghez tanösvény (a Sanofi bejárata közelében).

A versenyre hatalmas az érdeklődés, így a regisztráció már lezárult: csaknem 300 fő fog rajthoz állni ezen a szombat reggelen gyermektől a nyugdíjasig, versenyzőtől az abszolút hobbifutóig. Nem a sebesség a lényeg, hanem hogy mindenki együtt mozoghasson, és tegyen egészségéért – ezért is kap minden regisztrált ajándéktáskát a rajthoz, és egyedi érmet a befutáskor, melyet támogatóinak is köszönhet a szervezés.

Az Egészségfejlesztési Iroda feladata, hogy a lakosság számára egészségmegőrző programokat biztosítson, és a lelki egészség fejlesztésében is részt vegyen.
A testi-lelki egészség szorosan összefügg, ezért is kerül megrendezésre ez az esemény – ahol mozoghatunk, jó levegőn lehetünk, és közösen, együtt kapcsolódhatunk ki családtagjainkkal, barátainkkal.

A cél nem kisebb, mint a hagyomány megteremtése, hogy az „Út az Egészséghez” ösvényét jövőre is közösen taposhassa a sportos lakosság!

A verseny támogatói: Sanofi Zrt., Macroklinika, Decathlon, Italkereskedő Ház Zrt., Hell Energy Magyarország Kft., Tesco Global Áruházak Zrt., Groupama Biztosító.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás