A német-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása Miskolcon

Céglátogatást tartottak az SEG Automotive cégcsoport miskolci telephelyén: a látogatáson több mint 30 igazgató és vezető vett részt egész Magyarországról, akik betekintést nyerhettek a régió egyik legnagyobb gyárának és a legnagyobb logisztikai központjának működésébe. A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagjait látta vendégül. A DUIHK rendszeresen szervez céglátogatásokat gyártással foglalkozó tagvállalataihoz, és a szezon első ilyen látogatása múlt héten az SEG Automotive legnagyobb európai gyárába vezetett.

Az SEG Automotive január 1-jétől önálló vállalatként működik (Magyarországon Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven), tulajdonosai a Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co. és egy befektető cég. Az SEG Automotive 14 országban van jelen, központja és K&F bázisa Németországban, Stuttgart-Weilimdorf-ban található . A cégcsoport saját területén technológiai vezető szerepet tölt be, és világszerte megbízható globális partnere a legfontosabb autógyártó cégeknek.

A miskolci telephely indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozik, és saját fejlesztési központtal is rendelkezik, amely nemcsak önindítók és generátorok, hanem a BRM, azaz Boost Recuperation Machine fejlesztésével is foglalkozik, mely könnyen integrálható lágy hibrid megoldásokat kínál benzin és dízel motorok számára.

A látogatás során Uwe Mang, a miskolci telephely gazdasági ügyvezető igazgatója röviden bemutatta a cég történetét és jelenlegi működését, beszélt a vállalt küldetéséről és célkitűzéseiről. A látogatáson részt vevő vezetők betekintést nyerhettek a logisztikai központ működésébe és az ott használt rendkívül innovatív belső nyomkövetési technológiába is, az értékáram mentén haladva. A több mint 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnok egy részén áthaladva mindkét fő gyártási terület - önindítók és generátorok – bemutatásra került az érdeklődőknek.
A rendezvény remek lehetőséget biztosított tapasztalatok, best-practisek megosztására, és az üzleti kapcsolatok fejlesztésére.  “A minőség iránti elkötelezettség és az SEG Automotive miskolci telephelye által használt legkorszerűbb technológia rendkívül lenyűgöző. Az ide látogató vezetők nagymértékben profitálhatnak a látottakból.” – mondta Gönczi Erika, a kamarai tagsági szolgáltatásokért felelős referens.

Az SEG Automotive vállalatról
Az SEG Automotive története szorosan összefügg az autózás történetével. Az indítómotorokat és generátorokat gyártó, nagyhírű BOSCH részlegből 2018-ban alakult társaság több mint egy évszázados járműipari innovációt tudhat maga mögött, az indítómotoroktól, a generátorokon és a start-stop rendszeren át az lágy (mild) hibrid megoldásokig. Az SEG Automotive aktív szereplőként alakítja a járműipar robbanómotoroktól az elektromos meghajtásig vezető útját, hatékony CO2 csökkentést lehetővé tevő megoldások szállításával minden motortípushoz. Autóipari szempontból a világ 16 legfontosabb piacán jelen levő, több mint 8 000 alkalmazottat foglalkoztató SEG Automotive a legmagasabb színvonalú mérnöki megoldásokat és termékszakértelmet biztosító hálózatot működtet, Németországtól Kínáig. A társaság termékeit a legmodernebb technológiai megoldások és legmagasabb szintű minőségi standardok teszik egyedülállóvá: világszerte szinten minden autóipari OEM társaság az SEG Automotive testre szabott megoldásait használja személy- és haszongépjárművekhez egyaránt. Magyarországon a vállalat Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven működik.
 

Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-ről
A mintegy 100 éves múltra visszatekintő indítómotorok és generátorok üzletág 2003 óta van jelen Miskolcon. A vállalat autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
A folyamatos fejlődés eredményeként a legyártott termékek, és ezzel párhuzamosan a munkavállalók száma folyamatosan nőtt, a vállalat a régió egyik legfontosabb munkáltatójává vált.
A fejlesztési csoport az önindítók és generátorok fejlesztésén túl közreműködik a BRM, azaz a Boost Recuperation Machine fejlesztésében is.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamaráról (DUIHK)
Több mint 900 önkéntes tagvállalatával a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) a legnagyobb bilaterális kereskedelmi kamara Magyarországon és egyúttal a magyar-német üzleti kapcsolatok előmozdításának legfontosabb intézménye.
A DUIHK-t 1993 májusában alapította 47 vállalat és intézmény, történelmi előfutára a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat 1920 és 1945 között támogató Német-Magyar Kereskedelmi Kamara volt.
A DUIHK legfontosabb feladata, hogy testreszabott tanácsadással, átfogó információkkal és gyakorlatorientált megoldásokkal támogassa tagjainak és más vállalatok külpiaci szereplését. Körülbelül 30, németül és magyarul kiválóan beszélő munkatárs áll a tagok és ügyfelek rendelkezésére az új piacok feltárásának első lépéseitől a különböző tematikájú rendezvények, valamint a képzés / továbbképzés megszervezésén át az adózási problémák megoldásáig. E tevékenység során széles kapcsolatrendszerre támaszkodhat, hiszen tagja a német külkereskedelmi kamarák (AHK) 92 országban mintegy 140 irodát működtető hálózatának, s szorosan együttműködik a németországi regionális kamarákkal.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás