Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

A kiegyensúlyozott nyári vérellátás érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát. Minden évben a nyári hónapokban – különösen augusztusban - csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Az alacsonyabb véradói aktivitás hátterében a nyári meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyári szabadságolások állnak.

Míg egy átlagos napon 1600-1800-an adnak vért, addig idén augusztusban – az intenzív toborzás ellenére is - ettől jelentősen elmaradt a véradások száma. A vér mással nem pótolható, így az elmúlt időszak alacsony véradási száma miatt a következő napokban, hetekben fokozottan számítunk az önzetlen véradók segítségére, hogy mind az életmentő beavatkozások, mind a tervezett műtétek, krónikus kezelések vérigényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Kérünk mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy véradásával

segítse embertársai gyógyulását.

A véradások helyszíneiről, időpontjairól a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok, valamint az www.veradas.hu weboldalakon tájékozódhatnak.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás