Több mint 8 kilométeren újul meg az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala

Több mint 8 kilométeren újul meg az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala, a 37-es és a 45-ös kilométerszelvények között. Az útpályaszerkezetet is érintő munkák várhatóan 80 napig, november közepéig tartanak majd. A rekonstrukció sávelhúzásos terelés mellett valósul meg két ütemben, a korlátozások 2018. augusztus 25-től lépnek életbe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 1,22 milliárd forintból újul meg az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala a 37-es és 45-ös kilométer szelvények között, Bag térségében.

A kivitelezők a munkaterületet már átvehették. A terelés kiépítését követően 2018. augusztus 25-én, szombaton indulnak el a munkálatok. A kivitelezés ideje alatt szakaszosan, két ütemben úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Nyíregyháza felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a főváros felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Nyíregyháza felé vezető oldalon a külső sáv felével bővített leálló sávot vagy a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. Vagyis ezzel a módszerrel az autópálya 2x2 sávos áteresztő kapacitása megmaradhat a felújítás mellett is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.