A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleménye

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. valamennyi járatán az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével - szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás. Erre valamennyi járaton piktogramok és feliratok hívják fel az utasok figyelmét. A járművezetők az utazási szabályokat megsértőket leszállíthatják – amennyiben azt megtagadják, rendőri intézkedést kérhetnek.

Az MVK Zrt. különcélú járatának vezetője 2018. augusztus 19-én, 18:10-kor azt észlelte, hogy a járművön tartózkodó gyermek ételt, italt fogyasztott. A jármű kamerája által készített felvétel tanúsága szerint a buszvezető felszólította a szülőket az evés, ivás befejezésére, amiből szóváltás kerekedett.

A járművezető az Üzletszabályzatban leírtak  szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül. Az MVK Zrt. a járművezető udvariatlan viselkedéséért az érintett családtól elnézést kér; ugyanakkor fenntartja, hogy a buszvezető az ide vonatkozó szabályzat  előírásának megfelelően járt el, amikor az étkezés befejezésére szólította fel a családot, majd ennek megtagadását követően rendőri intézkedést kért.