6. Kolorfesztivál - Főszerepben a tánc

A családi és gyermekprogramok a fesztivál 13. napján a Mezey István Művészeti Központban folytatódtak. A táncos szakmai hét a Flash Táncstúdió workshopjával indult, ahol a hastánccal ismerkedtek meg az érdeklődők. A manapság egyre elterjedtebb mozgásforma jótékony hatással van az emberi testre. Bencs Kitti tánckoreográfus és az stúdió tanulói, valamint a látogatók közösen töltöttek el egy órát, ahol egy fantasztikus koreográfiát sajátítottak el. A gyermekek számára a Kölyöksziget bütyköldéje az újrahasznosítás jegyében tartott ismét kézműves foglalkozást.

Szívószálból készítettek rakétakilövőt. Mindemellett az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai is nagy szeretettel várták a gyerkőcöket. Kitömött egeret, madarat, cicát készítettek, de színezhettek vagy tulipánból paprikát gyárthattak az ügyeskezű kölykök, valamint a lányok nagy örömére, pillango formájú hajcsattokat is eszkábáltak. A gyermkeprogram egy közös mozival végződött. Az érdeklődő családok, az „Óriásláb fia” című animációs filmet nézhették meg. A napot a Flash Táncstúdió zárta. A fellépők hat koreográfiát mutattak be, melyeket különböző eszközökkel adtak elő, vagy épp eszközök nélkül. Láthattunk gyertyás, fátylas és eszköznélküli táncot, de hastáncot egy kis modern stílussal ízesítve.

Minőségi koncertek Sajóbábony és Rudabánya közönségének a Kolorcountry jegyében. A Kolorcountry programjai a fesztivál tizenharmadik napján Sajóbábonyban folytatódtak a Tájház udvarán, ahol a Miskolci Illés Emlékzenekar adott nagysikerű koncertet. Az idén 13 éves együttes a közelmúltban tartotta jubileumi koncertjét, ahol Szörényi Levente volt a díszvendég. Ahogy azt a MIEZ és az Illés együttes tagjai közösen megfogalmazták, a MIEZ küldetése és feladata, hogy az Illés együttes dalai 50 évvel a megszületésük után is tovább éljenek élő koncerteken. 
A sajóbábonyi koncert alkalmával az érdeklődők a legismertebb slágereket énekelték együtt a csapattal. A Miskolci Illés Emlékzenekar maga mögött tudhatja az Illés együttes tagjainak támogatását, a közelmúltban Szörényi Levente és Bródy János személyes ajánlását is megkapták. A M.I.E.Z. megalakulása óta szerte Magyarországon és az ország határain túl (felvidék, Erdély), számos rendezvényen lépett fel, ahol a halhatatlan Illés slágereken kívül néhány, az Illés életműben ritkaságnak számító dal csendült fel.

Hétfőn a vidéki programoké és helyszíneké volt a főszerep, így a Kolorcountry kiemelt helyszínei között Rudabányán az Ismerős Arcok zenekar koncertezett. A csapat 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájukkal, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeikkel népszerűsítik tudatosíták az egyetemes magyar kultúrát és szeretetének a fontosságát. A dalok témái között a legjellemzőbb gondolatok: a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása valamint a közösségben való létezés fontossága. Valamennyi szerzeményük hat művész lelkének a zenei lenyomatát tükrözi. A rudabányai koncerten az együttes legnagyobb slágerei csendültek fel a rajongók nagy örömére.