Így szabadulj meg a „Ki nézte a profilom“ malware-től - Mutatjuk lépésről lépésre

A Facebookon mindig történik valami. A legújabb malware a „Ki nézte a profilom“ ígéretével sokakat "megfertőzött". Mutatjuk, hogy a rosszindulatú szoftvert hogyan távolíthatja el. Ahhoz, hogy ne terjedjen tovább, először is törölje az idővonaláról a „Ki nézte a profilom“ posztot, másrészt figyelmeztesse ismerőseit, akik megjárták, hogy ugyanígy szabaduljanak meg tőle.

1. Valószínűleg eltűnt a Facebook-od felső menüsorából a kis legördülőikon, így ki sem tudsz jelentkezni, de a telepített alkalmazásokhoz sem férsz hozzá. Semmi gond.
2. Valószínűleg a Chrome bővítményeidhez sem férsz hozzá, mert ha a Beállítások (Settings) > Kiterjesztések (Extensions) menübe akarsz belépni, kidob. Semmi gond.
3. A Chrome-odban fent a címsor mellett jobbra (tudod, ahová beírod a webcímet), vannak a telepített bővítményeid ikonjai. Lesz ott egy szürke is köztük. Vidd rá a kurzort, kiírja, hogy Statistics (Profile Statistics). Jobbklikk és törlés.
4. Most már megjelenik Facebookon is a legördülő menü, ott válaszd ki a Beállításokat, majd a betöltött oldal bal oszlopában lesz az Alkalmazások és webhelyek menü. (https://www.facebook.com/settings?tab=applications) Kattints rá, és megjelennek a telepített alkalmazásaid. Itt fogod találni a Profile Statistics nevűt. Jelöld ki és törlés.
5. És tessék, minden a régi.
6. Azért a biztonság kedvéért cserélj jelszót...