Kábítószerügyi Fórum

,,Pszichoaktív szerek (a köznyelvben: drogok, vagy kábítószerek, azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját, illetve hiányuk elvonási tünetekkel jár.
A köznyelv gyakran a kábítószerek megnevezésére használja ezt a kifejezést tévesen, mivel a kábítószer maga egy jogi fogalom, míg a drog pedig a tudat-cselekvés- hangulat módosulás befolyásolásának megnevezése inkább.”

Akárhogy is használjuk a kifejezést a probléma valós, és a világ majd minden pontján óriási kihívással állnak szembe azok a szervezetek, amelyek megpróbálják visszaszorítani a pszichioktív drogokat. A Miskolci Polgármesteri Hivatal és a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet támogatásával a Miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórum évek óta rendszeresen megszervezi a Kábítószer-ellenes Világnapot.

A világnap kapcsán a prevenciós tevékenységeket kifejtő ágazati együttműködést egy workshop keretében erősítették, amelyre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő KEF-szervezetek, valamint rendőrkapitányságok képviselői kaptak meghívást. Czeglédi Tündét a KEF elnökét a Miskolci Drogambulancia vezetőjét  Soós András kérdezte