Törékeny és láthatatlan állatvilág – makrofotó kiállítás a Miskolci Állatkertben

Spéder Ferenc makrofotográfus első önálló kiállítása június 30-ától tekinthető meg a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. A fotós első kiállításának célja a természetben előforduló, ám közelről ritkán, vagy sosem látott ízeltlábúak sokszínűségének és szépségének bemutatása. Spéder Ferenc legfőbb érdeklődési területe a természetfotózás, azon belül a növényfotók és ízeltlábúak extrém nagyításai. A kiállításon látható fajok mellett nap mint nap elhalad a természetjáró, némelyek lépten-nyomon ott vannak az avar alatt, míg mások a korhadó fák kérge alatt lapulnak.

A helyszínválasztás szimbolikus: a Bükk-hegység területén fekvő Miskolci Állatkert és Kultúrpark betekintést ad hazai és távoli tájak állatvilágába, gerinces és néhány nagyobb gerinctelen faj bemutatásával. Ezt egészíti ki a fotókiállítás a helyben előforduló, apró fajokról készült művészi makrofotókkal. Néhány faj mérete az 1 mm-t sem éri el, innen a „láthatatlan állatvilág” elnevezés.

A kiállítás megnyitója 2018. június 30-án, 10.00 órakor lesz a Miskolci Állatkert oktatótermében. Ezt követően a képek egy hónapon keresztül, 2018. július 31-ig tekinthetők meg minden látogató számára, kiegészítéseként a Miskolci Állatkertben „látottaknak”.

A fotós jelenlegi projektjét az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és elnyert Nemzeti Tehetség Program Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj támogatta.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás