Mento Kupa Regionális Díjugrató Verseny

Az ország minden részéről és még Szlovákiából is érkeznek versenyzők a június 30-ai versenyre. Várhatóan 100 ló 170 startját láthatja majd a közönség. A diósgyőri díjugrató versenyek egyre népszerűbbek a nézők és a versenyzők körében is. A szombati megmérettetésre Szabó Gábor, CSIO Nagydíj győztes lovasunk, valamint Füzér Gábor, sokszoros magyar felnőtt nemzeti válogatott lovas, az ország egyik legsikeresebb utánpótlásképző edzője is nevezett.

A versenyszámok 75-125 cm-ig, kezdő lovas, ifjúsági és felnőtt kategóriákban zajlanak majd. Az idei Díjugrató Szabályzat szerint felkészítő versenyszám is kiírásra kerül 70-75 cm-en.

A megmérettetés egyes kategóriái minősítenek a 2018-es Platthy József Regionális Díjugrató Döntőre, amelyet ebben az évben Szilvásváradon rendeznek majd.

Kezdő kategóriában két melegítőpálya is a lovasok rendelkezésére áll majd. Valamint ezen a versenyen találkozhatnak a sportolók a Lovagi Tornák Tere új akadályával, melyet kifejezetten erre a helyszínre, a Diósgyőri vár arculatának megfelelően készíttettek.

A versenynek otthont adó Lovagi Tornák Tere festői környezetben, a Bükk ölelésében, Nagy Lajos egykori vára mellett fekszik. Az aréna talajának speciális taposófelülete szélsőséges időjárási feltételek mellett is lehetővé teszi a versenyzést és kíméli a lovak lábát, ami jobb sportteljesítményt eredményez. A különleges felület gyártója a 2016-os riói olimpia talajgyártó cége, amely a 2010-es lovas világjátékok felületét is jegyzi.

Az esemény névadó támogatója a MENTO Környezetkultúra Kft.

A rendezvényre a belépés ingyenes! Kapunyitás 9:00. Programok egész nap, várhatóan 18 óráig.