Kezdődik a nyári nyitvatartás a könyvtárakban

Nyári nyitvatartás szerint várja olvasóit július 2. és augusztus 31. között a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Ebben az időszakban szombatonként nem lesz nyitva sem a központi épület, sem a Szabó Lőrinc Könyvtár. Hétfőn, július 2-án lép életbe a nyári nyitvatartási rend a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, a központi épületben és minden fiókkönyvtárban. A változásnak három lényeges eleme van.

Az első fontos változás, hogy szombatonként nem tart nyitva sem a központi épület, sem a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár. A második a napi nyitvatartás ritmusa. Eszerint csak hétfőn és csütörtökön látogathatók este 6 óráig a könyvtárak. A többi napon 4-kor zárnak, viszont 2 órával hamarabb, reggel 8-kor kinyitnak. Kivéve a Lévay Muzeális Könyvtárat, ami minden munkanapon 8–16 óra között tart nyitva. A harmadik fontos változás, hogy – az előző évekhez hasonlóan – a központi épület augusztus 6–20. között bezár.
A könyvtár természetesen a nyári nyitva tartás idején is változatlan szolgáltatásokkal várja az olvasókat. Szeptember 1-jén pedig visszaáll a szokásos rend, így már azon a szombaton is kinyit a központi épület és a Szabó.

Nyári nyitvatartási rend 2018. július 1-jétől augusztus 31-éig, könyvtárak szerint:

II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, központi épület (Görgey A. u. 11.)
hétfő, csütörtök: 10–18
kedd, szerda, péntek: 8–16
augusztus 6-ától 20-áig zárva

József Attila Könyvtár (Szentpéteri kapu 95.)
Kaffka Margit Könyvtár (Petneházy-bérházak, Park u. 8.)
Móra Ferenc Könyvtár (Avas, Klapka György u. 2.)
Petőfi Sándor Könyvtár (Diósgyőr, Nagy Lajos király útja 16.)
Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Mindszent tér 2.)
Tompa Mihály Könyvtár (Martin-kertváros, Gyöngyösi I. u. 1.)
hétfő, csütörtök: 10–18
kedd, szerda, péntek: 8–16

Lévay József Muzeális Könyvtár (Mindszent tér 2.)
hétfőtől péntekig: 8–16