Pedagógus nap a miskolci Városházán - Óvodapedagógusokat köszöntöttek

Óvodapedagógusokat köszöntöttek a miskolci városházán. Tizenöten jutalmat vehettek át Miskolc alpolgármesterétől, Kiss Jánostól, aki köszöntőjében kiemelte: az óvodai nevelés az első olyan támasz és segítség a család és a társadalom számára, amely a ma felnövekvő generációk jövőjét alapozza meg.

Az óvodai nevelés az első olyan lépcső, lépés, támasz és segítség a család és a társadalom számára, amely a ma felnövekvő generációk jövőjét alapozza meg. Amely „sínre” teszi, elindítja a fiatalokat. Az óvodai nevelés az, amely elsőként vállalja fel intézményesített keretek között azt a küldetést, hogy társadalmilag elfogadott értékrend mentén szocializálja azokat a gyermekeket, akik nekünk, mai szülőknek időskorunkban támaszaink lesznek. Nem mindegy, hogy hogyan bánunk a gyermekeinkkel, hiszen úgy fognak bánni a gyermekeink is velünk - mondta ünnepi köszöntőjében Kiss János alpolgármester. Hozzátette: ebben pedig a társadalomnak, a politikának, a családnak, az intézményeinknek, köztük az óvodáknak, óriási felelősségük van. Óriási felelősség és tehertétel van mindazokon a nevelőkön, pedagógusokon, akik nap, mint nap nemcsak feladatot végeznek el, hanem küldetést teljesítenek.

A felnövekvő nemzedékek tudása, szellemi és lelki gyarapodása városunk jövője szempontjából is kulcsfontosságú. Ebből a szempontból az sem mindegy persze, hogy milyen körülményeket biztosítunk intézményeinkben a nevelő és oktató munka számára.
A megújuló Miskolcon az első intézkedéseink között szerepelt a város nevelési-oktatási tanintézményeinek a megújítása. Kiemelkedően fontos városfejlesztési feladatnak tartottuk ezt a területet, hiszen gyermekeink színvonalas neveléséhez és oktatásához meg kell teremtenünk a legmodernebb feltételeket.
2010 óta több mint 4 milliárd forintot fordítottunk oktatási intézmények fejlesztésére: bölcsődék, óvodák, általános iskolák újultak meg, energiahatékonysági programok valósultak meg. Bízom benne, hogy fejlesztési programjaink a pedagógusok számára megteremtették annak a lehetőségét, hogy munkájukat színvonalas körülmények között végezhessék - tette hozzá az alpolgármester.

 

2017. június 7-én pedagógus nap alkalmából szolgálati emlékéremben részesülők névsora:

Nagy Lászlóné
Olejnyik Lászlóné
Gergelyné Juhász Judit
Horvát Jánosné
Borosné Horzsa Mária
Kalló Ágnes
Nagy Ágnes
Répási Lászlóné
Lőkös Péterné
Rácsokné Hegedűs Lenke
Benedek Istvánné
Glatz Katalin
Magulesz Pálné
Halász Ágnes Zsuzsanna
Sipos Istvánné

2017. június 7-én pedagógusnap alkalmából Brunszvik Teréz díjban részesült pedagógus köszöntése:
Varga Sándorné

2024. május 3., péntek, Tímea, Irma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás