Kilencedik tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen

Miskolciak az űrállomáson, globalizáció, fogyasztóvédelem, boszorkányüldözés, környezetvédelem - ebben a tanévben is számos érdekességet kínált hallgatói számára a Szépkorúak Akadémiája. Június 1-én pedig elsősorban örömöt – a 128 órás képzés elvégzését követően 125 hallgató vette át oklevelét az Akadémia 2017/2018-as tanévének lezárásakor.

A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva a Miskolci Nőknek Is Esélyt Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében hirdette meg először a Szépkorúak Akadémiája programsorozatát, amelyet a társadalom és az egész életen át tartó tanulás szerves összekapcsolódása ihletett.

Ennek keretében, kihasználva az universitas-jellegből adódó, széles körű lehetőségeket, immár a kilencedik tanév során is számos új ismeretet kínált az előadássorozat a tudomány, a technika, a gazdaság, a jog és a társadalomtudomány témakörökből a 162 beiratkozott résztvevőnek, akik 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők voltak.

A tanév második félévében az anyagtudomány, az emberi agy, az idősgondozás, a gazdasági fejlődés, az űrkutatás, a boszorkányüldözés és a pénzügy témakörébe pillanthattak be a szépkorú hallgatók, akik a tanév során 26 alkalommal, 52 előadáson és az azt követő konzultációkon vehettek részt. A résztvevők a tanév egészében 104 óra előadást hallgathattak meg az egyetem professzoraitól, oktatóitól. Az előadásokat követően lehetőség nyílt a kérdések, észrevételek megfogalmazására, így interaktív beszélgetésekre is sor került. A kurzusokon részt vevő szépkorú hallgatók, akik rendszeresen látogatták az előadásokat, tanúsítványt (certifikációt) kaptak a képzés teljesítéséről – ezeket adták most át a hagyományok szerint az egyetem díszaulájában tartott tanévzáró ünnepségen.

Jó hír a kurzus iránt érdeklődőknek: a folytatására várhatóan a 2018/2019-es tanévben is lehet számítani.

2024. május 3., péntek, Tímea, Irma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás