Már lehet jelentkezni a nyári táborokba! - A Perecesi Nyári Napközis táborba és a Balatonmáriafürdői Gyerektáborba is várják a diákokat

Idén is várják a gyerekeket a Perecesi Nyári Napközis táborban és a Balatonmáriafürdői Gyerektáborban. A perecesi napközis tábor a 6-13 éves gyermekek számára 2018. július 02-án nyitja meg kapuit, ahol augusztus 10-ig vakációzhatnak a kisdiákok. A háromszor két hetes turnusban 600- 800 gyermek számára kínálunk programokban gazdag üdülést, napi háromszori étkezéssel.

A gyerekek a Pereces 1-es jelzésű autóbuszokkal juthatnak el a táborba. A megállók nagy valószínűség szerint az alábbiak lesznek: Avas Városközpont, Tapolcai elágazás, Szemere kert, Zoltán utca és Bulgárföld.

Táborvezető: Mádai Linda, a nyari.napkozi.miskolc@gmail.com címen kérhetnek információt az érdeklődők.

A Balatonmáriafürdői Gyermektábor 2018. június 16-tól augusztus 31-ig fogadja a diákokat. A táborban 10-14 éves gyerekek nyaralhatnak, a 9 turnus alatt közel 900-1100 gyermek üdültetését biztosítja.

A Balatonmáriafürdői Gyermektáborba nemcsak az állami fenntartásába tartozó iskolák kapnak lehetőséget a táboroztatásra, hanem többek között részt vehetnek hátrányos helyzetű gyermekek a Megyei Kórház Gyermekortopédiai Alapítvány, az Ortopéd Kft. által támogatott gyermekek, valamint a Miskolci Kulturális Központ által delegált gyermekek.

A tábor részvételi díja 27.990 forint, mely tartalmazza az étkezés és szállás költségét. Az utazási költség kb.6.000 Ft-ba kerül, a fakultatív kirándulás költsége pedig kb. 4000 Ft.

A táborozásokhoz szükséges szülői nyilatkozatot a www.miskolc.hu oldalról lehet letölteni.

Miskolc 8. alkalommal szervezi meg a hagyományos nemzetközi testvérvárosi gyermektáborát 2018. július 31.- augusztus 7. között. A 13-16 éves gyerekeknek lehetőségük lesz egymás kultúrájának megismerésére, nyelvgyakorlásra, sajátos nemzetiségi ételek kóstolására, közös játékokra, baráti kapcsolatok kiépítésére és elmélyítésére.

Miskolc testvérvárosa (Asan) idén harmadszor hívta meg a miskolci gyermekeket cseretáborozásra.