Május 27. - Miskolc Városi Gyereknap és Ezer Lámpás Éjszakája

Lehetne minden nap gyereknap? Amikor lessük a gyerkőcök minden kívánságát? Ez a nap ilyen lesz! Május 27-én, őszinte gyerekkacajtól lesz hangos a Népkert! A vasárnap csakis róluk szól, amikor (majdnem) mindent szabad. Hagyjuk otthon a gondokat és töltsünk egy vidám hétvégét a családdal! Élvezzük a Belvárosi Betyárok gyermekkoncertjét, ahol együtt énekelhetünk a zenekarral, kalandozva a contry, reagge, vagy épp a magyar népzene világában. Kiránduljunk Muzsikás Péterrel Hangszerországba, ahol megtanulhatjuk megszólaltatni a trombitát, a fuvolát, igaz barátra lelve a ritmusban és a dallamokban.

„Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!” Ki ne ismerné a történetet, amely generációkon átívelve tanít arra, hogy a jó mindig elnyeri jutalmát a gonosz pedig a büntetését. A legendás mesét a Csodamalom Bábszínház hozza el a közönségnek.

Itt lesz az Utazó Planetárium, ahová belépve lelkes csillagászok tolmácsolásában a nézők szeme láttára elevenedik meg az éjszakai égbolt. Lesz hőlégballon, rendőrségi- és tűzoltó bemutató, ugrálóvár, lézerharc, vidámpark és lovagoltatás is.
Az estét az elektro folk jeles képviselője, a Miskolcról indult Holdviola zenekar koncertje teszi felejthetetlenné. Modern zenei formában tovább gondolva elevenednek meg a legszebb magyar népdalok. Felcsendül a Bánat utca, és az Erdő, erdő című daluk is.
Este fél tízkor pedig az ország több pontján – köztük Miskolcon is – húszezer világító lufi emelkedik majd egyszerre a magasba az eltűnt gyermekekért és egyben mutatva a fényt azok számára, akiket hazavárnak – az Ezer Lámpás Éjszakája akció keretében.

10:30  Aszfaltrajzverseny
11:00  Belvárosi Betyárok gyermekkoncert
11.50  Aszfalrajzverseny eredményhirdetés
12:00  Miskolci Steelleaders        
12:30  Fazekas Gitár Együttes
13:00  Mazsorett parádé
14:00  Muzsikás Péter vidám, mókás gyermekműsora
15:00  Csodamalom Bábszínház - Lúdas Matyi
16:00  Zumba, piloxing, latin- és standard táncok
17:00  Lufihajtogatás
17:30 Ezer Lámpás megnyitója
18:00 Bihal Roland & The Crew
18:40 Játék
18:55 Kökény Attila
19:35 Tolvai Reni
20:40 Holdviola
21:30 Világító lufik felengedése egy időben az egész országban

 

Belvárosi Betyárok gyermekkoncert
Műsoruk saját szerzeményekből és versmegzenésítésekből áll, hangszerismertetőkkel- és elsősorban a közös éneklésre épülő műsorukkal sikeresen koncerteznek az ország intézményeiben, fesztiválokon. Első, saját dalaikat tartalmazó lemezük 2016 november elején látott napvilágot, Fejforgató címmel. Ez a 16 dal rengeteg kalandot és vidám történetet mesél el, miközben a játékos, irodalmi ihletésű szövegekre írt zenék átkalauzolják a kicsiket olyan alapműfajokon, mint a blues, a country, a reagge, vagy épp a magyar népzene.

 

Fazekas Gitár Együttes

A kvartet tagjai: Kovács Brúnó, László Csaba Dárius, Réz Csongor és Türk Zsombor.
Művészeti vezető: Vihula Mihajlo
Vihula Mihajlo miskolci gitárművész négy tanítványát vitte el egy Ukrajnában megrendezett nemzetközi megmérettetésre 2017. októberében, ahonnan az első helyezéssel tértek haza. A verseny történetében most először képviseltette magát Magyarország.
A Fazekas Utcai Általános Iskola tanulói eddigi tevékenységük csúcsát élhették meg. Huszonhárom kamaraegyüttes indult a díjért hangszeres kategóriában.
A versenyen mintegy háromszázan vettek részt, voltak közöttük lettek, fehéroroszok, finnek, moldvaiak és ukránok is. Két darabot játszott el mindenki, egy ukránt és egyet a saját nemzetétől.

 

Muzsikás Péter vidám, mókás gyermekműsor
A műsoromban, Hangszerországban minden egyszerű, vicces és vidám. Megtanuljuk megszólaltatni a trombitát, a fuvolát, és sok új igaz jó barátra találhattok a hangszerekben, a ritmusban és a dallamokban. Minden műsorban újabb- és újabb hangszerekkel és azok használatával ismerkedünk meg felszabadult, mókás hangulatban.

 

Lúdas Matyi  - Csodamalom Bábszínház
Döbrögi, a gőgös és kegyetlen földesúr a vásárban elkobozza Lúdas Matyi egy szem libáját - aki Gertlúd névre hallgat -, ráadásul meg is vereti a fiút. Ám Matyit nem olyan fából faragták, hogy visszafizetetlenül hagyjon egy ilyen igazságtalanságot...
"Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!"

Kiegészítő programok:
- hőlégballon függeszkedés (megfelelő időjárás esetén!) 17-20 óráig
- kavicsfestés – gyermek játszóház
- MÁSA – Miskolci Állatsegítő Alapítvány
- Célpont Közösségi Tér gyermekprogramja
- Utazó Planetárium
- rendőrségi- és tűzoltó bemutató
- arcfestés, csillámtetoválás, lovagoltatás, lufihajtogatás, ugrálóvár, lézerharc, trambulin, vidámpark
- kézműves és gasztronómiai vásár
- repülő modellek bemutatója

Utazó Planetárium
A természet egyik nagyszerű látványossága a gyönyörű csillagos égbolt derült, sötét éjszakákon. Csendesen vonulnak keletről nyugatra a csillagképek, melyek a mai ember számára is csodálatos szórakozást nyújtanak.
Percek alatt felállítható utazó planetáriumunkba belépve lelkes csillagászok tolmácsolásában az Ön szeme láttára elevenedik meg az éjszakai égbolt.