Kiderült kik Borsod-Abaúj-Zemplén megye legügyesebb elsősegélynyújtói

Kiderült kik Borsod-Abaúj-Zemplén megye legügyesebb elsősegélynyújtói. A győztes csapatok a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny szeptemberi döntőjén szállnak majd versenybe Miskolcon. A Magyar Vöröskereszt idén 46. alkalommal szervezte meg felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. A verseny fő támogatója a Generali a Biztonságért Alapítvány.

A versenyző csapatok valóságosnak tűnő baleseti szituációkban bizonyították tudásukat. A  sérüléseket képzett imitátorok játszottak el az ózdi utcákon. Az elsősegélynyújtóknak a járókelők szeme láttára kellett beavatkozniuk egy zúzódással, töréssel, eszméletvesztéssel vagy vérzéssel járó váratlan helyzetbe.   A versenyfeladatok teljesítését a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerének, az Országos Mentőszolgálatnak mentőtisztjei értékelték a helyszínen. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a területi fordulókból 19 számú csapat jutott a megyei döntőbe, ahol gyermek, ifjúsági, felnőtt kategóriában mérték össze elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteiket a versenyzők. A három kategória legeredményesebb csapata jutott be az országos döntőbe, amelyet idén 2018 szeptemberében rendeznek meg Miskolcon.

Az országos döntőbe jutott csapatok a következők:
Gyermek kategória: Petőfi Sándor Református Általános Iskola, Sátoraljaújhely
Ifjúsági kategória: MSzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium
Felnőtt kategória: Miskolci Egyetem

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. A területi döntő nyertesei jutnak be a megyei döntőbe és az ott jól szereplők vehetnek részt az országos döntőn.

2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab
A munka ünnepe

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás