Május 19. - III. Civil Nap Miskolcon

Idén harmadik alkalommal szervezi meg Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum a „Civil Napot”. A Miskolc Város Ünnepéhez kapcsolódó esemény a megszokott helyszínen, az Erzsébet téren várja az érdeklődőket. A Miskolcon tevékenykedő civil szervezetek, közösségek 2018. május 19-én, szombaton délután 2 - 6 óra között színpadi produkciókkal, standokkal várják a látogatókat. Fővédnök: dr. Kiss János alpolgármester.

Miskolcon több, mint ezer civil szervezet működik E szervezetek között méretüket, céljaikat, tevékenységüket tekintve jelentős különbségek vannak. Közös vonásuk azonban, hogy annak mértékében tudnak sikeressé válni, amennyire képesek bizalmat építeni az őket befogadó szűkebb és tágabb közösségben. A rendezvényen megjelenő résztvevő szervezeteknek lehetőségük lesz városi szinten, közösen megmutatni magukat. Ugyanakkor egymás és a lakosság visszajelzéseiből lendületet is kapnak a munkájukhoz.

A rendezvényen közel hatvan civil szervezet, közösség jelenik meg. A rendezvény látogatói, ha nem is teljes, de átfogó képet kapnak arról a munkáról, amit a szervezetek a Miskolc, illetve a Miskolcon élők javára végeznek. A kavalkád, amelyet ez a civil ünnep kínál, így egyszerre kínál kikapcsolódási, tájékozódási lehetőséget, vagy konkrét segítséget a résztvevőknek.