Miskolc turizmusa mutatkozott be Ukrajnában

Miskolc idegenforgalmi szervezete, a MIDMAR Nkft. Ukrajnában, a negyedmillió lakosú Ivano-Frankivszk városban rendezett Kárpáti Térség nemzetközi fesztivál keretein belül Miskolc turisztikai vonzerejét és az ukrán turistákat érdeklő szolgáltatásokat mutatta be a napokban. A szakmai megjelenést a Kijevi Nagykövetség közreműködésével sikerült megvalósítani, ahogy az elmúlt években az UITT kijevi nemzetközi turisztikai kiállítás és vásárokon, valamint Harkovban egy nemzetközi konferencián való részvételt is.

Nyugat-Ukrajna az egyik kiemelt küldőterülete Kelet-Magyarországnak, ezen belül is Miskolc és környékének. 2012 és 2016 között közel megduplázódott az ukrán vendégéjszakák száma a városban, s az emelkedő tendencia folytatódik. A turisztikai szakemberek számára különösen fontosak a személyes megjelenések az adott küldőpiacon. A várost bemutató orosz nyelvű prezentáció mellett Kupcsik Sarolta a „Miskolc az idegenvezető szemével” c. fotókiállításával vett részt a szakmai programon, ahol ukrán, grúz, bolgár és romániai előadások is elhangzottak. A Magyarországra beutaztató ottani utazási irodák és touroperátorok közül többekkel személyes konzultációra is sor került. Az idegenforgalmi szakember eszmecserét folytatott Keskeny Ernő kijevi nagykövetünkkel, valamint találkozott a helyi turisztikai tanács vezetőjével és az Ivano-Frankovszkban működő Magyar Kulturális és Oktatási Központ munkatársával is.

A prezentáció és a személyes találkozók is az ukrán vendégek és vendégéjszakák számának további növekedését hivatottak elősegíteni. A megbeszéléseken további ukrajnai megjelenési lehetőségekről is szó esett. Ez év szeptemberében Ungváron készül bemutatkozni Miskolc. Emellett nagy jelentőséggel bírnak azok a study tourok, ahol a touroperátorok és szakmai újságírók személyesen is megtapasztalhatják a miskolci szolgáltatások színvonalát. Az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőben is készen áll a város turisztikai szervezete az Ukrajnából érkező bloggerek fogadására, kalauzolására is, hogy még szélesebb körben és még több csatornán ismertesse meg a város turisztikai vonzerejét.

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás