Kitüntetések a Vöröskereszt Világnapja alkalmából Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében

Május 8-a a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapja. 190 évvel ezelőtt ezen a napon született Henry Dunant, aki a solferinói ütközet (1859) szemtanújaként, a sebesültek tragikus sorsát látva, 1863-ban Genfben létrehozta a Nemzetközi Vöröskeresztet és Vörösfélholdat. A mozgalomhoz – amely ma már a világ legnagyobb segélyszervezeteként 187 országot tömörít – Magyarország 1881-ben csatlakozott. A Magyar Vöröskereszt világnapja alkalmából szervezett regionális ünnepségünknek idén Salgótarján adott otthont 2018. május 8-án, ahol hat önkéntesünket tüntettünk ki vöröskeresztes tevékenységéért:

Bronz fokozatú kitüntetésben részesült:
 

Dusicza Erika, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium igazgatóhelyettese. Vöröskeresztes tagként aktívan részt vesz diákjaival és kollégáival az adománygyűjtéseken, népszerűsíti a véradást és tagságot szervez.
Karakó Béláné Rabatin Ilona, a Sátoraljaújhelyi Vértranszfúziós Osztály vezető asszisztense. Szervezetünknek 28 éve tagja és évek óta részt vesz a vezetőségi csoport munkájában; legyen szó kreatív ötleteiről, megvalósításról, továbbfejlesztésről. Segédkezik a segélyakciókban, a tagság szervezésében és a véradások népszerűsítésében. Mosolygós, kedves személyisége garancia azoknak a vöröskeresztes programoknak a sikerére, amelyet ő koordinál.
Daruka Józsefné Balogh Etelka taktaszadai önkéntesünk a helyi vöröskeresztes események mozgatórugója. Pontos és lelkiismeretes munkájával jelentős sikereket ér el a véradás és közösségépítés területén.
Horváth Józsefné Ferenczi Éva (Miskolc) a Magyar Vöröskereszt megyei és országos felügyelőbizottságának elnöke. Szakmai tudásával több, mint 10 éve támogatja és segíti a Szervezetünk munkáját. Elkötelezett tagunk, aki aktívan részt vesz a vöröskereszt társadalmi felelősségvállalásában.
 

Ezüst fokozatú kitüntetésben részesült:
 

Veres Istvánné Bodzán Magdolna, 42 éve aktív tagja a Magyar Vöröskeresztnek, 2000 óta pedig a bükkábrányi alapszervezetünk titkára. Tagokat toboroz és tevékenyen közreműködik a véradások szervezésében, egészségügyi szűrések és prevenciós programok lebonyolításában, a segélyezés koordinálásában.
Ifjúsági Vöröskeresztes tevékenységért elismerő oklevelet kapott:

Alföldi Erik, egészségügyi pályára készülő 18 éves ifjúsági tagunk. Önkéntesként 4 éve segíti az Észak-Borsodi területi szervezetünket versenyek, programok, rendezvények lebonyolításában.  Elsősorban az elsősegélynyújtás népszerűsítése és az egészségnevelés témaköre áll közel hozzá. Aktív tagja a DVTK elsősegélynyújtó szolgálatot ellátó csapatunknak.

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás