Borsodban is a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek - Csöbör Katalin, Hubay György, Ríz Gábor, Demeter Zoltán, dr. Hörcsik Richárd, Koncz Ferenc, Tállai András bekerültek a Parlamentbe

A Fidesz több mint kétmillió szavazattal vezet 91,65 százalékos feldolgozottságnál, a második párt a Jobbik, harmadik az MSZP-P. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint Magyarország sorsdöntő győzelmet aratott. Vona Gábor és Hadházy Ákos is lemond pártja éléről, de bejelentette távozását az MSZP és az Együtt elnöksége is.

 

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire" – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor gratulált és köszönetét fejezte ki a választópolgároknak, mint mondta, a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett. Külön is köszönetet mondott azoknak, akik kitartottak a Fidesz-KDNP mellett, a külhoni magyaroknak, akik segítettek megvédeni az anyaországot, lengyel barátaiknak, a segítőknek, önkénteseknek és azok családjának, saját feleségének, valamint azoknak, akik imádkoztak érte és a pártért. "Nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk. Lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédhessük Magyarországot." 

Mint elmondta, még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de már elindult az ország a saját maga által választott úton. - Együtt fogunk végigmenni ezen az úton – tette hozzá a miniszterelnök. 

Miskolcon Csöbör Katalin ismét, Hubay György pedig új indulóként szerzett mandátumot a Fidesz színeiben. 

Borsod megyében minden választókerületben fideszes jelölt győzött, így ott lesz a Parlamentben Ózd környékét képviselve Ríz Gábor, Kazincbarcika körzetéből Demeter Zoltán, Sátoraljaújhely térségéből dr. Hörcsik Richárd, Tiszaújváros térségéből Koncz Ferenc, Mezőkövesd térségéből pedig Tállai András.

Más a helyzet a fővárosban, ahol még a korábban Fidesz felé húzó szavazóköröket is meg tudtak nyerni a balos jelöltek.