Nyékládháza és Tiszapalkonya között hótorlasz miatt nem közlekednek a vonatok - FRISSÍTVE!

Mezőkövesd vasútállomás

Mezőkövesd vasútállomás

Mezőkövesd vasútállomás

Mezőkövesd vasútállomás

14:11:

Dél-Borsodban járhatatlanok, vagy nehezen járhatók az utak, a buszok sem mennek Dorogma felé, Miskolc felé reggel voltak kimaradt járatok. A kövesdi tűzoltók egész éjjel és délelőtt dolgoztak, az M3-ason (le is zárták éjjel a pályát), Vatta környékén, valamint Mezőnagymihály és Mezőcsát között, ahol le is zárták az utat. Észak felé nincsenek nagyobb problémák, kivéve Borsodgesztet, ahol másfél méteres hófal van. 

Füzesabony, Eger és Budapest között járnak a vonatok, az Intercityk is. Miskolc felé jelenleg nem lehet eljutni, de pár órán belül megoldódhat a probléma, ha a takarító vonat felszabadítja a hótól a síneket Mezőkeresztes és Emőd között. Füzesabonyba jelenleg el lehet jutni, onnantól Mezőkeresztesig egy ingavonat jár. Jelentős késések vannak.

 

Mezőkövesd vasútállomásMezőkövesd vasútállomás

13:28:

A MÁV Zrt. honlapján azt közölte: Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. A vonatok csak Füzesabonyig járnak és onnan is fordulnak vissza. Miskolcról nem indul vonat Füzesabony felé. Az utasok Miskolcról kerülő útirányon keresztül Nyíregyházán és Debrecenen át utazhatnak Budapestre. A miskolci és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon az InterCity vonatok felármentesen vehetőek igénybe utazásra. A Debrecen–Tiszalök vonalon hótorlasz miatt Hajdúnánás és Hajdúdorog között szintén szünetel a forgalom. A Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között megszűntették a fennakadást. A füzesbonyi állomáson több százan várakoznak. 

Sátoraljaújhely-Szerencs-Miskolc között 30 perc körüli késésekkel közlekednek a vonatok. Miskolctól Budapest felé jelenleg a közlekedés szünetel, valószínűleg a délutáni órákra tisztítják meg a pályát, és akkor indul meg a forgalom jelentős késésekkel. Az InterCity vonatok a mai napon pótjegy nélkül vehetőek igénybe.

*****

 

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. A vonatok csak Füzesabonyig járnak és onnan is fordulnak vissza. Miskolcról nem indul vonat Füzesabony felé. Az utasok Miskolcról kerülő útirányon keresztül Nyíregyházán és Debrecenen át utazhatnak Budapestre.

A miskolci és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon az InterCity vonatok felármentesen vehetőek igénybe utazásra. A Debrecen–Tiszalök vonalon  hótorlasz miatt Hajdúnánás és Hajdúdorog között szintén  szünetel a forgalom. A Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között megszűntették a fennakadást.

Pótlóbuszok közlekedése a közúti lezárások miatt nem biztosítható. A vasúttársaság arra kér mindenkit, hogy csak halaszthatatlan esetben induljon útnak, illetve óvatosan közelítsék meg a vonatokat, fel- és leszállásnál pedig fokozottan ügyeljenek saját és utastársaik biztonságára. Jászberény és Jászboldogháza-Jánoshida között vágányzár van, ezért pótlóbusz közlekedik ezen a szakaszon. Az időjárási körülmények miatt Pórtelek és Meggyespele megállóhelyeket a járat nem tudja megközelíteni.

 

2024. április 18., csütörtök, Andrea, Ilma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás