Hangoljon át! – A Csillagpont Rádió csütörtöktől megyeszerte hallható lesz az FM 103-on!

Ma éjszaka egy korszak lezárul a Csillagpont Rádió történetében. A 2010 decembere óta az FM 94 MHz-en mint kisközösségi rádió működik hazánk első és egyetlen egészségtematikus rádiója, ma 2018. március 6-án elhallgat a frekvencia. Csütörtöktől nagyobb, több mint 40 km-es vételkörzettel új frekvencián, az FM 103 MHz-en leszünk hallhatók.

Magyarország első és egyetlen tematikus egészség rádiója 2010 óta fogható Miskolcon az FM 94 MHz-en. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítvány által üzemeltetett Csillagpont Rádió fő célja a fiatalok, a középkorosztály egészségének megőrzése, valamint egészséges életmódra történő nevelése, az idősebb korosztály egészségének visszaállítása, a társadalom egészségre káros életmódjának megváltoztatása és szemléletváltásának elősegítése, a hallgatók széleskörű tájékoztatása – mondta Dr. Mátyás Lajos az alapítvány elnöke, a rádió igazgatója.

Az alapítvány sikeresen pályázott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsnál a Miskolc 103,0 MHz-es frekvenciára. A pályázat nyerteseként a szükséges adminisztrációs és technikai fejlesztéseket követően 2018. március 8-án a Csillagpont Rádió már a nagy teljesítményű, az Avasi kilátóból sugárzott frekvencián Borsod megye jelentős részében hallható lesz.

A tematika az egészség mellett kibővült a sporttal, hiszen a DVTK híreiből napi egy órás összefoglalót hallhatnak majd ezentúl a Csillagpont Rádióban. Közéleti témákkal is rendszeresen és bővebben jelentkezünk majd, illetve délutánonként saját gyártású közel egy órás hírmagazinnal is jelentkezünk.

Célunk, hogy széles körben és közérthető módon, tematikus formában dolgozzuk fel a betegségekkel, gyógymódokkal, egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos információkat – mondta Németh Csaba a Csillagpont Rádió főszerkesztője, aki szerint fontos, hogy az egyes betegségek tüneteit, gyógymódjait, alternatív kezelési módszereket, orvosi álláspontokat közérthető formában mutassanak be a hallgatóknak. Első kézből, tehát orvosok, ápolók, egészségügyi szakemberek megkérdezésével A Csillagpont Rádió széles körben igyekszik feldolgozni az egészséges életmóddal, testmozgással, egészséges táplálkozással, alternatív gyógymódokkal kapcsolatos témaköröket. Magazin műsorainkban, ahogy eddig is tematikusan körbejárjuk a legnépszerűbb témákat (pl. baba-mama, fogyókúra, diéta, fitnesz, wellness, bioélelmiszerek, vitaminok, szépségápolás, lelki egészség, vallás és hitélet, orvostudomány története, stb.). Szerkesztőségünk valamennyi helyi vonatkozású egészség és egészséges életmóddal kapcsolatos programon, eseményen, sajtótájékoztatón és rendezvényen igyekszik jelen lenni és részletesen beszámolni azokról.

Hangoljon át Ön is, az FM 94 MHz-ről az FM 103-omra, a Csillagpont Rádió új frekvenciájára!

 

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás