5-10 cm hó eshet ma - Bánkúton vasárnap is a C felvonó szolgálja ki a 4. és 6. pályát

Havazás a délelőtti órákban zömében a középső országrészben, majd déltől döntően a Dunától keletre, este a Tiszántúlon valószínű. Az ország déli részein havas eső, eső is előfordulhat. A nyugati, déli területek kivételével helyenként lepel-2 cm időszakosan megmaradó hó valószínű, az ország keleti, északi megyéiben 5 cm körüli, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld síkvidéki területein 5-10 cm hóvastagság valószínű.

Bánkúton vasárnap is a C felvonó szolgálja ki a 4. és 6. pályát. A bálványi pálya továbbra is használhatatlan.

Budapest belvárosában 2 cm körüli, a külvárosban 5 cm körüli, 350 méter felett 10 cm körüli vagy afeletti hó valószínű a déli órákig. Az Északi-középhegység magasabban fekvő részein 10 cm feletti hóvastagság is kialakulhat.

Az esti órákban a Dunántúl északi felében egy-egy 60-65 km/h-s széllökés kialakulhat északnyugati irányból. Megj.: az éjszaka megerősödő északi szél egészen északkeleten hófúvást okozhat.

Hétfő estétől északnyugat felől, vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, amelyből az Észak-Dunántúlon jellemzően hó, késő estétől a nyugati határ közelében gyenge ónos eső is előfordulhat.