Múzsa díj 2017

A miskolci Múzsa Díj tizenhatodik éve Miskolc város legrangosabb kulturális elismerése.  Ezt a díjat azok kapják, akik a város hírnevét országosan és külföldön is növelik munkáságukkal. A Múzsa Díj alapítvány kuratóriumának tagjai minden évben jelölnek, olyan munkájukban, és életpályájukon kiemelkedő embereket, akiket érdemesnek találnak e kitüntetésre. 

A kuratórium 2017-ben Dr. Dobrik Istvánnak a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatójának ítélte oda a jeles elismerést.

A Miskolci Audi autószalonban 2017. november 21-én tartott sajtótájékoztatón jelentette be a díj kuratóriumának elnöke, a Miskolci Egyetem rektora Dr. Torma András ki veheti át 2018. január 20-án a Magyar Kultúra Napján a rangos elismerést.

Kiss László az Észak Magyarország Főszerkesztője köszöntötte a vendégeket majd a Múzsa díj alapítványhoz csatlakozó új támogató az Expert cégcsoport ügyvezetője Hajdu László mondott néhány gondolatot. Ezt követően Dr. Torma András a Miskolci Múzsadíj alapítvány kuratóriumának Elnöke, a Miskolci Egyetem rektora mutatta be a 2018 múzsadíj jelöltjét -ugyan nem személyesen, hanem munkásságán keresztül- Dr. Dobrik Istvánt a meghívott vendégeknek.  Dr. Torma Andrással a sajtótájékoztatót követően arról is beszélgettünk milyen szerepet tölt be az egyetem Miskolc város életében.  Soós András szerkesztő

2024. április 18., csütörtök, Andrea, Ilma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás