Érzelemkezelés gyerekeknél

,,Amikor megszületik a vágy bennünk, hogy gyermeket szeretnénk, akkor természetes, hogy olyan családot szeretnénk, amilyen a szülőknek szóló magazinokban van: felhőtlen, játékos, vidám és állandóan nyaraló család. A világon a legtermészetesebb dolog, hogy álom-családot szeretnénk, különben nem vállalnánk gyerekeket! Aztán, ahogy születnek és nőnek a gyerekek, nézzük a magazinokat és nem értjük a képeket. Hol vannak ezek a realitástól?! Igen, olykor vannak csodálatos pillanataink - nem éppen a tengerparton homokozós, hanem az, amikor a két gyerek már tíz percen keresztül képes veszekedés nélkül együtt játszani -, de sokszor a határainkat feszegetjük és akár a dühkitörések sem ritkákegy-egy nehezebb időszakban.
A  gyereknevelés, amellett, hogy rengeteg örömöt ad, bizony stresszes és frusztráló is tud lenni? A legtöbb szülő tudja, hogy milyen az, amikor a gyerekek viselkedése az idegeire megy és dühöt vált ki belőle”
  - írja  Medveczky Kata tanácsadó szakpszichológus.
A B-A-Z Megyei Központi Kórház klinika szakpszichológusával   Miklós Dienes Lídiával a gyermekek érzelemkezeléséről beszélgetett  Soós András.
 

2024. május 3., péntek, Tímea, Irma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás